Bjarke Ingels Group - bedre kendt som ¿BIG¿ - åbner udstilling 12. juni på DAC. Ovenstående billede er fra oplevelseshuset ¿The LEGO House¿ i Billund. Foto: Kim Christensen

Like 👍

Verdens største BIG-udstilling åbner i Dansk Arkitektur Center

Bryghusgade: Onsdag 12. juni åbner BIG’s største udstilling ’FORMGIVING’ i Dansk Arkitektur Center. Gæsterne til udstillingen vil opleve historien om design af menneskelige kræfter: Fra Big Bang til nutidens arkitektur. Udover udstillingen kan man opleve et LEGO univers for børn såvel som voksne.

Formgivere af verden

Med den magt, man som arkitekt har, følger et stort ansvar. Arkitekterne formgiver hver dag verden – tegner streger og hvisker ud, gør byer beboelige og bestemmer deres udtryk. En af de tegnestuer, som har rigtig stor indflydelse, er uden tvivl Bjarke Ingels Group. BIG er kendt for at bryde arkitektoniske grænser – for hvordan arkitektur kan se ud, og hvad den kan.

’FORMGIVING – an architectural future history from BIG Bang to singularity’ giver indblik i fortællingen bag den banebrydende arkitektur, der har til formål at give mennesker nye levemuligheder samt opleve på en ny måde. »I DAC’s nye udstilling får publikum mulighed for at få et unikt kig ind i mesterens eget værksted og blive klogere på den designfilosofi, der er med til at forandre vores verden. Man siger, at det kun er fantasien, der sætter grænser, men Bjarke Ingels’ fantasi er grænseløs,« fortæller Kent Martinussen, adm. direktør i Dansk Arkitektur Center.

Fra Big Bang til nu

Der er tre kapitler i udstillingen, der skitserer verden fra Big Bang til nutiden og til fremtiden. Gæsterne møder først universet for 14 mia. år siden for derefter at møde nutiden i en miniby, og til sidst støder gæsterne på fremtiden med nye robotteknikker til byggerier og en tese om, at mennesker kan bo på Mars.

Udstillingen ’FORMGIVING’ kan ses i DAC fra 12. juni til 20. oktober 2019. En voksenbillet koster 110 kroner.

nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Stejlepladsen får en politisk hånd

Høxbroe læser op under stjernerne