Illustrator Tomas Cenius og Høxbroe ved udgivelsen af hans seneste værk »Omkring på Kallerupbanen«. Arkivfoto: Jacob Schneider.

Høxbroe læser op under stjernerne

POETISK: Tilbage i 2017 læste beatpoet Claus Høxbroe op i observatoriet i Rundetaarn og billetterne blev revet væk. Onsdag 12. juni klokken 18.00 vender han tilbage under stjernerne til en poetisk aften over byens tage i Europas ældste fungerende observatorium.

Lige siden Høxbroe trådte ind på den lyriske scene, har han gjort tingene på sin egen måde. Han er en ener, som stiller sig selv til rådighed for skriften ved altid at være på farten, flytte, når en udgivelse kommer i handlen, blive hjemløs i et år og bo på hoteller for at hente inspiration. Og så er hans ord-koncerter unikke. Her opstår nye digte på stedet i samme takt, som han læser op fra sit forfatterskab.

I over 12 år har Claus Høxbroe levet af sine digte – en sjælden bedrift i Danmark. Skriften flyder konstant, og det er et kendetegn for den travle digter, at han altid er aktuel med et nyt spoken word-album eller en ny digtsamling, og at han altid er at finde på scener i Danmark eller i udlandet.

Siden debuten i 2006 har Claus Høxbroe udgivet 14 digtsamlinger og ni spoken word-album. Han har leveret utallige bidrag til aviser, tidsskrifter, magasiner, bøger og antologier foruden teaterstykker og undervisningsforløb, og så har han stået på scenen over 2.500 gange fordelt på otte lande.

Billetter à 145 kroner inkluderer én øl eller vand, samt én bog efter eget valg: »Morgenen arbejder på en ny sol«, »Barn af alfabetet«, »Til døden skiller mig ad«, »Danmark« eller den nye »Omkring på Kallerupbanen«.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Kgs. Enghave & Valby Bladet og Amager Bladet. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem godt 20 år, de seneste fire på godt og ondt. Jeg er nysgerrig på menneskelivets mangfoldige historier inden for kultur, sport, trafik og politik. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Verdens største BIG-udstilling åbner i Dansk Arkitektur Center

Kunst nede i mørket under Østerbrogade