Lars Aslan Rasmussen. Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix

Like 👍

Lars Aslan Rasmussen fik det tredje S-mandat

FOLKETINGSVALG. Lars Aslan Rasmussen (S) troede ikke på sit eget mandat, efter Socialdemokratiet gik fra fire til tre mandater i Københavns Storkreds. Faktisk var han torsdag ude og se på ny mobiltelefon, fordi han regnede med at skulle aflevere sin folketingstelefon. Men så gik de personlige stemmer i hans retning.

SUNDBYVESTER: Det så ikke helt dårligt ud for Socialdemokratiet i Københavns Storkreds først på valgaftenen. Først balancerede prognoserne rundt på fire-fem mandater – altså enten en fremgang eller en fastholdelse af kredsens fire mandater.

»Men så røg den ned på tre mandater, og så tog jeg tidligt hjem fra valgnatten,« fortæller Lars Aslan Rasmussen (S) fra Sundbyvester.

I 2016 kom han som 1. suppleant i Folketinget i stedet for tidligere statsminister Helle Thorning Schmidt, da hun besluttede at forlade Folketinget.

Ved folketingsvalget i 2015 var Lars Aslan Rasmussen blevet overhalet af partikollegerne Yildiz Akdogan og Mette Reissmann, der begge kom i Folketinget. Så i torsdags forventede han det meste af dagen, mens de personlige stemmer blev talt op, at løbet var kørt for ham.

Begyndte at tro på det

»Faktisk var jeg ude at kigge på en ny mobil, fordi jeg regnede med at skulle af med den her fra Folketinget. Men så var der nogen fra et valgsted, der sagde, at jeg var nummer to efter Pernille Rosenkrantz-Theil. Og så fik jeg også et godt valg i Tårnby og på Frederiksberg. Og så begyndte jeg at tro på det sidst på eftermiddagen,« fortæller Lars Aslan Rasmussen.

Det endte med, at han med 4.279 personlige stemmer – præcis 500 stemmer mere end Mette Reissmann – fik det tredje mandat, efter de første to var gået til Pernille Rosenkrantz-Theil og Peter Hummelgaard.

»Måske har jeg fået et godt valg, fordi jeg meget har kørt en københavnerdagsorden, der går op imod hele den her fortælling om, at københavnere er sådan nogen med en masse friværdi. Men alle nøgletal viser, at der er masser af fattige, mange psykisk syge og mange med flygtningebaggrund. Og så har jeg taget mange københavnersager op i Folketinget, lige fra Amager til Brønshøj og Valby,« siger Lars Aslan Rasmussen.

Noget at reparere på

Han er selvfølgelig glad for at kunne fortsætte i Folketinget.

»Men jeg er ked af, at Socialdemokratiet får så dårligt et valg i København. Til Europarlamentsvalget skulle jeg stemme på Dyvekeskolen, som er traditionelt S-område (S fik blot 14,9 procent af stemmerne) – der er altså noget at reparere på.«

Hvordan gør man det?

»Måske skal vi lægge vægt på den nære københavnerdagsorden, fattigdommen, boligudfordringer, dårligere infrastruktur end mange andre. Og så skal byen ikke være opdelt – nogle bydele trækker fra og bliver meget rige. Der er helt klart noget at tage fat på.«

LÆS OGSÅ: Reissmann må forlade Folketinget

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Frederiksberg Have: Det Kinesiske Lysthus genåbner 15. juni

Stjernestøv og USA-tur på spil: Lokale skoler skal spille finale i mini NBA-turnering