Martin Henriksen og Peter Skaarup i baggrunden dystede om Dansk Folkepartis ene mandat i Københavns Storkreds, og Henriksen trak det korte strå. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Sur 😠 Ked 😭 Haha 😆 Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Martin Henriksen er ude af Folketinget

FOLKETINGSVALG. Martin Henriksen (DF) fra Dragør fik ikke nok stemmer til at fortsætte i Folketinget. Men partiets store valgnederlag gør faktisk mere ondt på ham.

DRAGØR: Vælgerlussingen til Dansk Folkeparti ved Folketingsvalget ramte også hårdt i Københavns Storkreds, hvor stemmetallet kun rakte til et enkelt tillægsmandat.

Det skulle enten gå til udlændingeordfører Martin Henriksen fra Dragør eller gruppeformand Peter Skaarup fra Gentofte.

Skaarup fik 4.875 personlige stemmer, udlændingeordføreren 2.601, og så var der sat en stopper for Martin Henriksens virke efter hans godt 14 år i Folketinget. Vi talte med ham på telefon torsdag eftermiddag, da han var ude og tage valgplakater ned.

»Det plejer jeg at gøre kort tid efter valget – det skal bare overstås,« siger han.

De personlige stemmer var endnu ikke færdigoptalt, men han havde erkendt nederlaget til Peter Skaarup.

»Jeg har fået flest stemmer i Tårnby-kredsen, men samlet set ligger Peter til at vinde – jeg kan ikke indhente ham,« sagde Martin Henriksen.

Landskamp med min søn

Det er således en af Amagers mest markante folketingsmedlemmer, der nu må se sig om efter nye gøremål.

Men det er endnu mere vælgerlussingen mod hans parti, som på landsplan mere end halverede mandattallet fra 37 til 16, der gør ondt på den 39-årige familiefar fra Dragør.

»Der er ingen grund til at lægge skjul på, at det gør ondt. Jeg holder meget af Dansk Folkeparti, og derfor er det selvfølgelig ikke rart, at partiets mandattal bliver halveret, og det er heller ikke rart, at mit eget mandat røg. Jeg havde det jo nok på fornemmelsen,« siger Martin Henriksen.

Er det et endelig farvel til politik, eller tror du, der bliver et comeback på et tidspunkt?

»Det er et godt spørgsmål. Men jeg er helt ærligt ikke afklaret. Lige nu skal jeg bare ind og se landskamp med min søn i morgen (fredag, red.), og så må vi se, hvad fremtiden bringer.«

»Jeg har stadig en stor interesse for politik og partiet, men om den skal udleves som politiker eller bare som medlem, det ved jeg ikke endnu.«

»Men det har været en ære og et stort privilegium at tjene fædrelandet, at tjene Amager, og at tjene majestæten. Det vil jeg altid huske på med stor ærefrygt. Og jeg siger tak til alle dem, der har stemt på mig, både til folketingsvalget i år og alle de foregående valg,« siger Martin Henriksen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Farvel til Christiansborg: Reissmann må forlade Folketinget

Varme pizzaer ‘fra ovnen’ på Værnedamsvej