Mette Reissmann ved Svanemøllestranden. Arkivfoto: Peter Clausen

Ked 😭 Haha 😆 Like 👍

Farvel til Christiansborg: Reissmann må forlade Folketinget

Folketingsvalg: På trods af et personligt godt valg med 3.779 personlige stemmer må østerbroeren Mette Reissmann forlade Folketinget.

Der er faktisk tale om fremgang i forhold til valget for fire år siden, men det skyldes, at hendes parti – Socialdemokratiet – gik tilbage fra fire til tre mandater i storkredsen.

Efter en kort periode i Borgerrepræsentationen blev Mette Reissmann valgt til Folketinget i 2011. Dermed må hun sige farvel til Christiansborg efter næsten otte år på tinge.

Hun er 55 år og har en karriere bag sig i flere virksomheder og organisationer.

Derudover er hun kendt fra tv-programmet Luksusfælden på TV3, hvor danskere med overforbrug og ondt i pengepungen bliver vejledt til at sætte tæring efter næring.

Hun er oprindelig fra Esbjerg og bor tæt på Svanemøllestranden, og hun har i alt boet på Østerbro i næsten 30 år.

Det er dog Valby-kredsen, som har stillet hende op til Folketinget.

På sin Facebookside takker Mette Reissmann dem, som har hjulpet hende i valgkampen og de, som har stemt på hende og ærgrer sig over forlade Folketinget.

»Det er jeg selvfølgelig ærgerlig over, da jeg selv synes, at jeg har så meget mere politik at byde på, som jeg gerne vil udfolde….Jeg skal nu finde nye udfordringer, som jeg kan kaste mig over,« skriver hun blandt andet.

LÆS OGSÅ: Lars Aslan Rasmussen fik det tredje S-mandat

Østerbro-kandidat i top

Østerbro-kredsens folketingskandidat Pernille Rosenkrantz-Theil blev til gengæld valgt som den socialdemokrat med flest personlige stemmer i Københavns Storkreds, nemlig 12.998.

Mette Reissmann er førstesuppleant for Socialdemokratiet i København til en plads i Folketinget.

De to østerbroere Mette Annelie Rasmussen (R) og Helle Bonnesen (K), der begge sidder i Borgerrepræsentationen, stillede begge op som spidskandidater på Østerbro, men blev ikke valgt til Folketinget.

De fik henholdsvis 1687 og 1495 personlige stemmer og er andensuppelanter for hver deres parti.

Haarder og Heunicke

Udover Tommy Ahlers fra Venstre er der to politikere med bopæl på Østerbro, der er valgt til Folketinget ifølge Østerbro Avis’ oplysninger.

Det er begge erfarne medlemmer, som østerbroerne ikke har kunnet stemme på, nemlig Folketingets mest erfarne medlem og mangeårige minister Bertel Haarder (V), som er blevet valgt fra Sjællands Storkreds, det samme er socialdemokraten Magnus Heunicke, der blandt andet har været politisk ordfører og transportminister.

Sidstnævnte flyttede til Østerbro i løbet af sidste valgperiode, mens Bertel Haarder har boet i bydelen siden 1970’erne. 

LÆS OGSÅ: Tommy Ahlers stormer ind i Folketinget: “Jeg er simpelthen så overvældet”

 

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Kom til forestilling om demokrati i Garage Park NV

Martin Henriksen er ude af Folketinget