Statsminister Lars Løkke Rasmussen fra Venstre forlader Nyboder Skole efter at han har stemt under Folketingsvalget 2019, onsdag den 5. juni 2019.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Sådan stemte Indre By: Radikale og Venstre buldrer frem

Radikale Venstre blev det største parti i Indre By-kredsen ved Folketingsvalget grundlovsdag. 6.606 vælgere satte deres kryds ved liste B og gjorde dermed partiet til det største i kredsen, som består af valgstederne Københavns Rådhus, Øster Farimagsgades Skole, Nyboder Skole og Hal C på Christianshavn.

Radikale fik en fremgang på syv procentpoint og fik i alt 18,9 procent af stemmerne. Skarpt efterfulgt af Venstre (17,6 procent) og Enhedslisten (17,4 procent). Ved valget for fire år siden var Socialdemokratiet – godt hjulpet af 3.408 personlige stemmer til Helle Thorning-Schmidt – det største parti. Ved valget onsdag fik de kun 12,0 procent af stemmerne.

Liberal Alliance mister næsten 3.000 stemmer i Indre By-kredsen, og Alternativet vinker farvel til lige godt 2.000 stemmer.

DF under spærregrænsen

Indre By har aldrig været en Dansk Folkeparti-højborg, men det lokale DF-resultat skraber bunden. Skulle Indre By alene bestemme, ville Dansk Folkeparti havne under spærregrænsen med blot 1,8 procent af stemmerne.

Kigger man nærmere på de enkelte valgsteder, er der også forskel på, hvordan vælgerne har stemt. Radikale er størst på Københavns Rådhus og Øster Farimagsgade Skole. Christianshavnerne hælder mest til Enhedslisten, mens Venstre vinder valget på Nyboder Skole, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen afgav sin stemme.

Stemmeprocent endte samlet set på 84,37.

Du kan se det samlede resultat for Indre By-kredsen på kmdvalg.dk HER. Her kan du også dykke ned i de enkelte valgkredse.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Dragkonkurrence løber af stablen lørdag

Nabohygge ved pladeselskab: Kom til mini-festival på spidsen af Nordhavn