Tommy Ahlers (V) har fået et kanonvalg og brager ind i Folketinget. Foto: Martin Sørensen

Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Tommy Ahlers stormer ind i Folketinget: “Jeg er simpelthen så overvældet”

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) brager ind i folketinget med et personligt stemmetal på 26.420 i Københavns Storkreds.

Det gør ham til den, som har fået næstflest stemmer i storkredsen, efter Enhedslistens Pernille Skipper, og den som har fået femteflest stemmer på landsplan.

LÆS OGSÅ: Så er stemmerne talt op: De kommer i Folketinget

“Jeg er simpelthen så overvældet over, at 26.420 har stemt på mig. Før var der kun en, nemlig statsministeren, som havde valgt mig til at være med i politik, og nu skulle jeg til eksamen hos vælgerne,” siger Tommy Ahlers med henvisning til, at han i fjor blev hentet direkte ind som minister, da Søren Pind gik ud af politik. Derefter overtog han også positionen som spidskandidat for Venstre på Østerbro, hvor han selv bor.

Nummer et på Østerbro

Netop på Østerbro var han den, som fik flest personlige stemmer:

“Det er helt fantastisk, at 4.011 har stemt på mig på Østerbro. Jeg må huske at sige tak til dem alle sammen, når jeg henter morgenbrød,” siger han.

Tommy Ahlers har oplevet, at folk har været imødekommende, når de har mødt ham. Nogen gange har det været i ganske kort tid.

“Jeg er som iværksætter vant til at have måske 30 sekunder til at pitche en idé. I valgkampen har jeg nogen gange haft to sekunder, når jeg skulle give en pjece til en cyklist ved Svanemøllen eller på Trianglen,” fortæller han.

Andre gange er det dog blevet til længere samtaler.

“Folk har gerne ville tale, både om politik og iværksætteri. Nogen er også kommet til mig med idéer som iværksættere, men jeg har måtte afvise at finansiere det,” siger han med et smil og fortsætter:
“Jeg tror godt, at folk kan lide, at jeg har sagt, at man skal turde begå fejl og også sagt, at der var noget, som jeg ikke vidste noget om lige nu, når de har spurgt om et emne.”

Igen københavnernes parti 

Efter at have været minister skal Tommy Ahlers se frem til at blive folketingsmedlem efter alt at dømme uden at have en ministerpost.

“Det ser jeg frem til på samme måde, som jeg så frem til at blive minister: Det er noget, som jeg ikke har prøvet før. Men da jeg sagde ja til at blive minister, sagde jeg også ja til at skulle være politiker, og derfor stillede jeg op til Folketinget,” siger han.

Efter at Venstre buldrede frem i København i 1990’erne, har partiet stået svagere i hovedstaden de senere år, og udflytningen af statslige arbejdspladser til provinsen har givet indtryk af, at de var tilbage til at være et parti udelukkende for provinsen. Denne tendens er vendt ved dette folketingsvalg, hvor partiet ligger ret tæt på Socialdemokratiet, Enhedslisten og de radikale og foran SF i Københavns Storkreds og fik tre mandater valgt ind fra København akkurat som S og R.

På Tommy Ahlers hjemmebane Østerbro var Venstre endda det næststørste parti efter de radikale og foran Socialdemokratiet.

“Vi er et parti både for land og by, og vi havde nogle gode kandidater i København,” fastslår han og fortsætter:

“Vi så samme tendens til Europa-Parlamentsvalget, hvor vælgerne i hovedstaden var meget enige med os, for eksempel i behovet for udenlandsk arbejdskraft. Og den modsætning mellem København og provinsen, som der har været talt meget om i medierne, har jeg ikke oplevet. Københavnere har stor forståelse for, at de bor i et land og i en hovedstad i fremgang, og så gør det ikke noget, at man gør noget for resten af Danmark,” siger Tommy Ahlers, der som mange andre københavnere er opvokset i provinsen, nærmere bestemt i Agerskov i Sønderjylland.

“Jeg flyttede til København som 18-årig, så jeg har boet her det meste af mit liv. Nu ved jeg ikke, hvor mange af de 26.000, som har stemt på mig, som er tilflyttere,” lyder det muntert fra ham.

LÆS OGSÅ.

Klart nummer et i Venstre

Der har været meget tale om kampen om de personlige stemmer mellem de tre Venstrefolk i hovedstaden: Tommy Ahlers, Jan E. Jørgensen og Martin Geertsen. Med Venstres fremgang kom de alle tre ind, men Tommy Ahlers var den af de tre, som fik markant flest stemmer.

Jan E. Jørgensen fik 4.597 stemmer, mens Martin Geertsen fik 2.404 stemmer.

LÆS OGSÅ: Dit lokale folketingsvalg: Radikale blev størst på Østerbro

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Så er stemmerne talt op: De kommer i Folketinget

Festival for de små i Fælledparken: Tid til årets ‘BørnefestiBAL’