Jan E. Jørgensens Venstre havde isoleret set et godt valg på Frederiksberg. Men flertallet af de lokale stemmer gik til rød blok. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Sur 😠 Ked 😭 Wow 🤩 Like 👍

Venstre og Radikale Venstre størst

FV19. Der tegnede sig et rødt flertal ved folketingsvalget på Frederiksberg. Venstre fik ganske vist flest stemmer, men afstanden ned til Radikale Venstre var minimal, og på de næste pladser fulgte Socialdemokratiet, Enhedslisten og SF.

LOKALE STEMMER: Tendensen fra europaparlamentsvalget fortsatte ved onsdagens folketingsvalg på Frederiksberg: Rød blok henter for tiden flere stemmer blandt Frederiksberg-borgerne end blå blok gør.

Med godt 11.800 stemmer var Venstre ganske vist det mest populære parti blandt de 64.970 afgivne Frederiksberg-stemmer. Men Radikale Venstre fik blot 243 færre stemmer, og med godt 10.200 stemmer var Socialdemokratiet heller ikke langt efter.

Når så venstrefløjen også satte sig på både fjerde- og femtepladsen, så tegner der sig et klart rødt flertal på Frederiksberg.

Næstmest populære borgerlige parti på Frederiksberg var Det Konservative Folkeparti på sjettepladsen med godt 6.200 stemmer.

Stram Kurs opnåede 608 frederiksbergske stemmer. Det svarer til knap én procent af stemmerne. Dermed kom Stram Kurs ikke til at spille den store rolle på Frederiksberg – med mindre man sammenligner med de fem kandidater, der stillede op uden for partier.

De fem opnåede 70 stemmer – tilsammen. For Tommy Schou Christensens vedkommende var der nærmest tale om en præstation i sig selv at høste sølle to Frederiksberg-stemmer.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Bo Børresen

Om journalisten Bo Børresen

Jeg har været journalist på en række københavnske lokalaviser siden 2001 og skrevet om stort og småt på Frederiksberg og i Valby og Sydhavnen.

Start sommerferien med brand bootcamp

Så er stemmerne talt op: De kommer i Folketinget