Den knap 10.000 kvadratmeter store udstillings- og koncerthal på Julius Thomsens Plads er solgt til PFA. Foto: Martin Sørensen

Sur 😠 Like 👍

PFA køber Forum

KULTURINSTITUTION. Den 93 år gamle udstillings- og koncerthal på Julius Thomsens Plads overtages 1. juli 2019 af PFA.

NYE TIDER: Pensionsselskabet PFA har i samarbejde med Thylander Gruppen som manager indgået aftale om at købe selskabet Forum A/S, der ejer den velkendte Forum-ejendom på Julius Thomsens Plads.

Forum er beliggende ved metrostationen af samme navn og direkte overfor Wilhelm Lauritzens fredede Radiohus, som PFA ejer og har opdateret til brug for Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Stort potentiale
Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA, siger i den forbindelse:

»Det er en enestående mulighed for os at erhverve Forum og dermed udbygge vores tilstedeværelse på Frederiksberg, hvor vi allerede ejer Radiohuset på den anden side af Rosenørns Allé,« siger han og fortsætter:

»Forum er i dag udlejet til udstillings- og underholdningsbrug og vil fortsætte i den funktion, men der er ingen tvivl om, at placeringen indeholder et større potentiale, som vi vil glæde os til at arbejde med.«

Kristian Krogh, adm. direktør i Thylander Gruppen siger:

»Vi er stolte over at samarbejde med PFA om denne ikoniske Frederiksberg-ejendom, som dog i dag fremstår noget slidt og utidssvarende,« siger han og tilføjer:

»Det er en bygning med potentiale, der dog på nuværende tidspunkt kun udnyttes relativt få dage om året og i hverdagen ikke giver særligt meget til lokalområdet og Frederiksbergs borgere. Det vil vi glæde os til at samarbejde med PFA om at forbedre.«

Metallica og Prince
Hvis væggene i Forum kunne tale, ville de kunne fortælle i dagevis om, hvad der foregået i den historiske eventhal, siden åbningen 20. februar 1926, hvor en stor automobiludstilling tiltrak folk fra nær og fjern.

Biludstillingerne var i mange år det helt store træplaster, inden Forum blev synonym med det københavnske 6-dagesløb. I årene fra 1934 til 1997 kørte banecyklingens skiftende verdensstjerner i alt 40 løb i Forum.

Også på musikfronten har Forum tiltrukket verdensnavne som Metallica, Mariah Carey, Eric Clapton, Bruce Springsteen, Prince og Robbie Williams.

Bombet og genopbygget
Den oprindelige Forum-bygning blev sprængt i luften under 2. verdenskrig i 1943 og genopbygget i sin nuværende form med et samlet areal på 9.935 kvadratmeter.

Forum har de seneste 25 år været ejet af finansmanden Poul Sundberg, som i 1994 købte bygningen af Frederiksberg Kommune, renoverede stedet og genåbnede det 27. september 1996.

Respekt for borgernes behov
For Poul Sundberg og familien har det »været magtpåliggende at sælge ejendommen til en velrenommeret langsigtet dansk investor, der aktivt og respektfuldt vil tage vare på den centrale placering, således at den i fremtiden i endnu højere grad kan komme Frederiksbergs og Københavns borgere til gode.,« som det hedder i en pressemeddelelse udsendt af PFA.

»Frederiksberg er noget helt særligt, og den høje kvalitet i bygninger og arkitektur i byen skal bevares, og nye tiltag skal foretages i stor respekt for og på linje med den arv. Der er ingen tvivl om, at en eventuel bedre udnyttelse af ejendommen skal tilgås i tæt dialog med kommunen og med største respekt for borgernes behov og helheden i området,« slutter Michael Bruhn.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Bo Børresen

Om journalisten Bo Børresen

Jeg har været journalist på en række københavnske lokalaviser siden 2001 og skrevet om stort og småt på Frederiksberg og i Valby og Sydhavnen.

Folketingsvalg: Sådan stemte Valby

Solen skinner på bagsiden af Prismen