Foto: Martin Sørensen

Folketingsvalg: Sådan stemte Valby

VÆLGERVANDRINGER: Det er dagen derpå. Dagen for optælling. Dagen hvor de næste fire års politiske realiteter så småt begynder at blive afsløret. I går gik 83,49 procent af de stemmeberettigede valbygensere til stemmeurnerne, og nye tendenser i de politiske valg viser sig nu. Med 20 procent af stemmerne er Socialdemokraterne stadig det største parti i 2500, men de røde fra liste A må samtidig indse, at de med 926 færre valbystemmer står til en tilbagegang på 5,3 procent.

Langt værre ser det dog ud for Dansk Folkeparti, der med 4,1 procent af de lokale stemmer får en tilbagegang på 9,8 procent.

De klarede det godt

På den sejrsrige side står Radikale Venstre, der med 4946 stemmer tegner sig for 15,2 procent af valbystemmerne, dermed går de 7,2 procent frem sammenlignet med folketingsvalget i 2015.Også SF og Venstre får flotte valg i Valby. Hos de rødgrønne fra liste F ender stemmetallet på 3972, hvilket svarer til 12,2 procent af stemmerne og en fremgang på 5,3 procent. Mens Venstre kan fejre en fremgang på 4,6 procent, så de nu tegner sig for 14,4 procent af stemmerne i Valby.

 

Sådan stemte Valby:

Kilde: KMDValg

Se flere resultater på KMDValg

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Benedicte Lorenzen

Om journalisten Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Enhedslisten brager igennem på Nørrebro

PFA køber Forum