Med Nørrebroløbet vil de unge drenge vise, at Nørrebro er andet end ghettoer, bilbrande og bandekriminalitet. Drengene ønsker at vise deres Nørrebro frem som en mangfoldig og rummelig bydel, hvor tolerancen trives, og hvor der er højt til loftet. Foto: Martin Sørensen

Moez på 13 er medarrangør af Nørrebroløbet

VORES NØRREBRO. 13-årige Moez og ni andre drenge fra projektet Gadepulsen på Nørrebro har været med til at arrangere Nørrebroløbet. Et løb for et positivt og mangfoldigt Nørrebro. Løb med 16. juni.

NØRREBROLØBET: »Vil du have kaffe?.« Adam stikker hovedet ind på kontoret og ser spørgende på mig.

»Nej tak, men tak for tilbuddet.«

»Ok.«

Adam, en af drengene fra Gadepulsen, går med en medarbejder ned til automaten for at hente en kop kakao til sig selv.

Moez på 13 kommer ind og sætter sig ved bordet over for mig. Han er kommet hos værestedet Gadepulsen her på Kapelvej i tre år, og det er nu andet år, at han har været med til at arrangere Nørrebroløbet. Et fem kilometer langt løb, hvor man oplever Indre Nørrebro, herunder løb gennem Hellig Kors Kirke, over Dronning Louises Bro og start og mål på Blågårds Plads.

»Det er et løb, der handler om at have det sjovt og hygge sig. Alle kan være med, både børn og voksne, for man kan også gå, hvis man vil det. Det er en måde at vise den gode side af Nørrebro på,« fortæller Moez.

Banket på Nørrebros døre

Gadepulsen er et kriminalitetsforebyggende projekt under Socialforvaltningen, der træner drengene i at indgå i normale klubber og fritidsaktiviteter. Og det er slet ikke så tosset at gå i sådan en særlig klub, synes Moez.

»Det er rart, at det ikke bare er alle, der kan komme her. Du kan ikke bare komme ind. Og så er det hyggeligt at komme her,« siger han og trækker på skuldrene.

Til daglig hygger drengene i Gadepulsen sig med blandt andet at spille computer, og der bliver også lavet lektier, som de får hjælp til af de frivillige, som kommer hver mandag fra organisationen Mind Your Own Business. Det er dejligt, synes Moez.

»Vi har også været med nogle af de frivillige ude at spise kebab på Nørrebrogade. Det var hyggeligt,« tilføjer han.

Det seneste stykke tid har dog handlet om Nørrebroløbet. Og på trods af drengenes lave alder, de er alle mellem ni og 14 år, så har de i den grad taget fat. Arbejdet med Nørrebroløbet handler om at sætte drengene i nogle situationer, de ikke er vant til, og give dem nogle succesoplevelser. De har fået opgaver som at dele flyers ud, og Moez har været til møde med kommunen og politiet for i første omgang at indhente tilladelse til at afholde løbet, få styr på afspærringer og spørge politiet, om de vil være der på dagen. Moez har også været rundt i lokalområdet og banke på dørene for at finde sponsorer til løbet.

»Det har været sjovt og hyggeligt at snakke med folk,« siger Moez og smiler og tilføjer, at det er ’fedt’ at arrangere Nørrebroløbet.

Vil høre Kim Larsen

Drengene har også været forbi Hellig Kors Kirke, som man løber igennem på dagen. Der vil nemlig være sang i kirken under noget af løbet. Tidligere har der været musik fra Star Wars og Indiana Jones, men i år har nogle af drengene ønsket, at der bliver sunget Kim Larsen.

Hvis Nørrebroløbet giver overskud, vil det gå til velgørenhed og en oplevelsestur til de ti drenge fra Gadepulsen. De krydser fingre for, at der bliver penge til en tur til Tyrkiet eller Marokko. Drengene har selv besluttet, at de ti procent af overskuddet skal gå til Børnecancerfonden.

Der bliver banket på døren. Moez skal videre, for han skal til kommunikationskursus hos virksomheden Mannov, som Gadepulsen samarbejder med. Og med al den opmærksomhed omkring Nørrebroløbet, er det jo ikke så tosset med lidt medietræning.

Moez rejser sig og er på vej ud af døren, men kommer i sidste øjeblik i tanker om noget. Han kommer tilbage og giver hånd til farvel med et genert smil og er så ude af døren igen.

Har du lyst til at løbe med 16. juni, kan du købe billetter til løbet, som starter klokken 11, på norrebrolobet.dk. Billetter kan også købes på dagen.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Lokalhistorisk: Ravnene der fløj fra Den Frie

Sådan stemte København: Her er persondramaerne