Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Dronningens kostumer skal luftes igen: Gensyn med tinsoldaten

Publikum var ellevilde, da Tivoli i 2013 havde premiere på en balletudgave af ‘Den standhaftige tilsoldat’ med kostumer og dekorationer af dronning Margrethe. Nu er balletten tilbage på Pantomimeteatret.

BALLET: Sammen med koreografen Dinna Bjørn og komponisten James Price fik dronning Margrethe i 2013 skabt en farveglad og fabulerende eventyrballet over H.C. Andersens berømte historie om den etbenede soldat, der er ulykkeligt forelsket i den smukke danserinde, der står som figur oven på spilledåsen.

Der var ikke helt tin nok i støbeskeen til hele regimentet, og derfor mangler den sidste soldat et ben. Men selv på ét ben kommer soldaten modig og standhaftig ud på sit eventyr i rendestenen og videre i fiskens bug.

Omkring dem sås et mylder af festlige figurer – en gyngehest, en papegøje, en sprællemand og mange andre eventyrlige skikkelser fra det gamle eventyr. Forestillingen blev spillet en lang række gange i sommeren 2013 og genoptaget med lige så stor succes i 2014, 2018 og nu kan publikum igen se forestillingen på Pantomimeteatret.

Gøgler- og dansetraditioner

“Der er en enkelhed og naivitet i både H.C. Andersens eventyr og i Pantomimeteatrets fortælleform, som klæder hinanden, og som Dronningen er en mester i at udtrykke visuelt. Dinna Bjørns trin bærer tydeligt præg af hendes dybe forståelse for vores særlige traditioner, og James Price er også arveligt belastet, om man så må sige, via sin slægts gøgler- og dansetraditioner her i Tivoli,” siger Tivolis balletchef Peter Bo Bendixen i en pressemeddelelse.

‘Den standhaftige tinsoldat’ er den femte forestilling, Dinna Bjørn, James Price og dronning Margrethe har skabt til Pantomimeteatret. ‘Kærlighed i Skarnkassen’ (2001), ‘Tommelise’ (2005), ‘Fyrtøjet’ (2007) og ‘Svinedrengen’ (2009) er de fire tidligere eventyrballetter, som holdet har produceret sammen. Desuden har ”Snedronningen” premiere i Koncertsalen 1. december.

Forestillingen har repremiere lørdag den 8. juni kl. 20.30 og spiller herefter udvalgte dage resten af sæsonen. Se alle spilledage på Forestillingen har repremiere lørdag den 8. juni kl. 20.30 og spiller herefter udvalgte dage resten af sæsonen. Se alle spilledage på www.tivoli.dk

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Badesikkerhed: Her er de ni steder i havnen, du kan bade

Sig farvel til havnens kulturhus på fredag