Bygningen på Skolen på Duevej er cirka 1.000 kvadratmeter stor og bygget med bærende ydervægge, så den er fleksibel at indrette. Foto: Bo Børresen

Like 👍

Unik hæder til Frederiksberg-skole

TILBYGNING. For første gang i Danmark modtager en skolebygning den såkaldte DGNB-certificering.

CERTIFICERING: Sundt indeklima, bæredygtige materialer, fleksible lokaler, få udgifter til vedligehold og smuk arkitektur.

Det er nogle af de fordele, som elever og medarbejdere får glæde af i den nye bygning på Skolen på Duevej.

For første gang i Danmark modtager en skolebygning den såkaldte DGNB-certificering – en international certificering for bæredygtigt byggeri. DGNB er en forkortelse af Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen.

Den nye bygning er cirka 1.000 kvadratmeter stor og bygget med bærende ydervægge, så den er fleksibel at indrette og kan bruges til mange forskellige undervisningsformål i fremtiden. Lige nu benyttes den til klasseværelser til børnene, lærerfaciliteter og som gymnastiksal.

Bygningen er det første ud af tre forsøgsprojekter i forbindelse med Frederiksberg Kommunes satsning på bæredygtigt byggeri via DGNB-ordningen – en international ordning der vægter miljø, økonomi og sociale forhold ligeligt i forbindelse med nye byggerier.

Bygningen modtager en DGNB-guld certificering samt en DGNB-diamant, som tildeles projekter med særlig høj arkitektonisk kvalitet. Skolen på Duevej er blandt de første til at få tildelt DGNB-diamant.

Overrækkes 12. juni

Borgmester Simon Aggesen (K) er glad for indsatsen:

»Bygningen er et eksempel på fremtidens bæredygtige byggeri – og på at Frederiksberg går forrest også her. Skolen på Duevej er en fantastisk skole, hvor elever og medarbejdere arbejder målrettet med hensynet til miljøet, som en del af både undervisningen og hverdagen. Derfor kan Danmarks første DGNB-certificerede skolebygning ikke ligge et bedre sted,« siger han.

Formand for Frederiksberg Kommunes undervisningsudvalg, Michael Vindfeldt (S), siger:

»Vi sikrer skolens elever og medarbejdere gode og smukke rammer for deres hverdag, samtidig med at vi bygger bæredygtigt og langtidsholdbart. Jeg er glad for, at skolen lagde rammer til det første store DGNB-projekt i kommunen, og det glæder mig, at de næste projekter af samme slags kan drage nytte af de erfaringer, vi har gjort os med dette byggeri.«

Skolen på Duevej og Frederiksberg Kommune modtager certificeringen onsdag 12. juni kl. 10.00. Det bliver markeret med en fest, hvor skolen ud over certificeringen også fejrer fødselsdag og modtager Friluftsrådets grønne flag for arbejdet med miljø i undervisningen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Bo Børresen

Om journalisten Bo Børresen

Jeg har været journalist på en række københavnske lokalaviser siden 2001 og skrevet om stort og småt på Frederiksberg og i Valby og Sydhavnen.

Metronomen: Sommerjazz på Godthåbsvej

Debat: Vil dine børn og børnebørn efter valget få råd til at bo på Frederiksberg?