Illustrationen viser, hvor de ni sikre badesteder i Københavns Havn er. Du kan læse mere på Københavns Kommunes hjemmeside www.kk.dk/badihavnen

Like 👍

Badesikkerhed: Her er de ni steder i havnen, du kan bade

HOP I VANDET. En ny kampagne fra Københavns Kommune og By & Havn sætter fokus på sikker badning i Københavns Havn.

Af NORTH MEDIA BUREAU

KØBENHAVN: En ny kampagnen skal oplyse de badende i København og henviser til ni badesteder, hvor vandet bliver tjekket, og hvor man er sikkerhed for trafik.

Med et ualmindeligt godt vejr sidste år og badende og solende københavnere på hver en ledig plet, skal der være mere oplysning denne sommer om badeforholdene, mener Københavns Kommune og By & Havn, der står bag kampagnen. (Artiklen fortsætter under billedet)

Kortet der viser de ni badesteder. Illustration: Københavns Kommune

»Det er fantastisk, at vi i København har en havn, hvor vandet er så rent, at man kan bade i det. Det gør Københavns Havn til en af de største fritidsfaciliteter, vi overhovedet har, og det nyder mange københavnere godt af. En kampagne, der skaber mere oplysning om badeforholdene, hilser jeg velkommen,« siger Franciska Rosenkilde (Alt), der er kultur- og fritidsborgmester i København.

Kampagnen, der løber frem til juli måned, skal informere badeglade københavnere og gæster i byen ved hjælp af sociale medier og en større indsats i byrummet. »København er kendt verden over for vores grønne byudvikling og rene havn, der indbyder til en dukkert i havnen – særligt på varme sommerdage. Men det er vigtigt, at det sker på sikker vis,« siger Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), i en pressemeddelelse.

Mere populært end hidtil

Københavns Havn havde 300.000 badegæster i 2018, hvilket gør havnen mere populær end nogensinde før. Populariteten kalder på mere ansvar fra kommunens side, og derfor er kampagnen sat i værk. »Når vi udvikler havnen ønsker vi at skabe plads til alle i trygge og sikre rammer. Særligt om sommeren er der drøn på aktiviteterne, og så er det ekstra vigtigt, at vi passer godt på os selv og hinanden,« siger Anne Skovbo, der er adm. direktør i By & Havn, i en pressemeddelelse.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Street Game i Mjølnerparken: Spil bold med landsholdsspiller

Dronningens kostumer skal luftes igen: Gensyn med tinsoldaten