Politiker Nikolaj Bøgh (K) foreslår, at der skal være et museum for samtidskunst på Hospitalsgrunden i fremtiden. Arkivfoto: Martin Sørensen

Debat: Kultur skal spille en central rolle på Hospitalsgrunden

Nikolaj Bøgh (K)

Folketingskandidat og rådmand

Frederiksberg Hospital: Når Frederiksberg Hospital desværre lukker om nogle år, får Frederiksberg mulighed for at etablere et helt nyt, spændende kvarter på Hospitalsgrunden. Alle politiske partier er enige om, at sundhedsfunktioner skal spille en væsentlig rolle i området, hvilket forhåbentlig bliver muligt med en kommende mere decentral struktur i sundhedsvæsenet. Men området er stort, og mulighederne mange herudover. Et af de andre elementer i den overordnede politiske vision, der indtil nu er udviklet, er, at kultur skal spille en væsentlig rolle for det nye kvarter.

Frederiksberg rummer i dag en række fortrinsvis mindre specialmuseer med begrænsede faciliteter til særudstillinger, og bedre udstillingsfaciliteter vil være et meget spændende element at arbejde videre med i videreudviklingen af Hospitalsgrunden, som måske kunne udvikle sig til et decideret museum for samtidskunst på Frederiksberg. Hovedstaden rummer meget få steder, der udstiller samtidskunst, og et samarbejde mellem private kunstsamlere og etablerede institutioner inden for området, kunne godt udgøre en hjørnesten i kulturvisionen for hospitalsgrunden.

Hovedstaden mangler desuden i høj grad atelier- og værkstedsfaciliteter til den nyskabende kunst, og det er en nærliggende mulighed at etablere et antal atelierer og værksteder til kunstnere på et vist kvalitetsniveau – gerne i forening med faciliteter til mere eksperimenterende, lokale kunstaktiviteter under professionelt niveau. Et atelierfællesskab vil også kunne danne afsæt for fælles udstillingsvirksomhed i området, åbent hus-arrangement et par gange om året etc.

Mulighederne er mange, og det er i princippet kun fantasien, der sætter grænser. Men i tråd med den politiske vision for hospitalsgrunden, der allerede er udarbejdet, og som har kultur som et væsentligt pejlemærke, der skal vi i de kommende måneder tænke videre på, hvordan man fylder rammerne ud, så vi får kultur på hospitalsgrunden.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Københavnerne er blevet mere trygge

Internationale forfattere: Digtoplæsning med fri entre på Salonen