Bjarne Holm (til venstre) og Henrik Fleckenstein er de to bærende kræfter bag den nye musikforening, der vil arrangere gratis koncerter, blandt andet på plænerne ved Sneglen - første gang til sankthans. Foto: Martin Sørensen.

Ked 😭 Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Ny musikforening står bag sankthansfest ved Sneglen

GRATISKONCERTER. Musikforeningen ‘Sneglen’, der blev stiftet i november, vil holde gratis koncerter i Tårnby. Til sankthans er der udendørskoncert ved Sneglen med Rubber Band, Sylvester Larsen & Nåleøjet og Wild Wax Combo.

TÅRNBY: »Det er min gamle ide og Henriks store arbejdskraft,« siger Bjarne Holm, der sammen med Henrik Fleckenstein i november stiftede den nye Tårnby Musikforening ’Sneglen’. Bjarne blev formand og Henrik kasserer.

»Han er den kreative del, og jeg er den organisatoriske,« siger Henrik Fleckenstein.

Formålet med foreningen er at holde gratis koncerter i Tårnby. Via koncerterne at lade lokale bands, musikere og Musikskolen Tårnby komme ud til et bredere publikum. Og at bruge plænerne ved Kastrup Søbad – Sneglen – til kulturelle arrangementer. Og sankthansaften, med start klokken 16.00, rulles det første store arrangement ud ved Sneglen.

Her kan publikum helt gratis opleve Rubber Band spille Beatles-hits, Sylvester Larsen & Nåleøjets danske poprock samt 50’er rockabilly med Wild Wax Combo. Og så kommer borgmester Allan S. Andersen (S) og holder båltale.

Men hvordan tør I løbe den økonomiske risiko ved at invitere til gratis koncert?

»Det er fordi man kan finde ud af at lave en fest først,« siger Bjarne Holm.

»Vi har øvet os lidt og tjent lidt penge på et stiftelsesarrangement i marts på Skottegårdsskolen, hvor der kom 400 mennesker, og hvor Rubber Band i øvrigt også spillede,« siger Henrik Fleckenstein.

Denne koncert var dog ikke gratis – publikum betalte 50 kr. pr. næse, og det var samtidig et støttemedlemsskab for et år.

»Ved koncerten i marts tjente vi næsten ind, så arrangementet kan løbe rundt sankthansaften. Men så er kassen også tom. Så hvis vejret snyder os, skal vi starte helt forfra,« siger Bjarne Holm.

Der i øvrigt selv er en del af det lokale danseband Ryst Posen, som også spillede ved koncerten i marts.

En masse frivillig hjælp

Det afgørende for gratiskoncerternes økonomiske bæredygtighed er ølsalg.

»Så vi skal have folk til at købe deres øl i baren, i stedet for at tage deres eget med hjemmefra. Vi har selvfølgelig heldigvis også en masse gode frivillige, der gerne vil hjælpe til, som gør det muligt. Og så har Tårnby Kommune været en rigtig god samarbejdspartner,« siger Bjarne Holm.

Har man lyst til at bakke foreningen op med et støttemedlemskab, foregår det via Mobilepay – læs mere på Facebookgruppen om dette.

Hvis sankthansarrangementet går godt, forventer foreningen at arrangere støttekoncert på Skottegårdsskolen igen til efteråret, hvor medlemmer kommer billigere ind end det øvrige publikum.

Læs mere på Facebooksiden Musikforeningen ”SNEGLEN” eller www.musikforeningensneglen.dk

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Et flertal har talt: Der skal være grænser for løbehjul

Plastforbruget skal ned: Slut med engangskrus på festivaler