Foto: Tage Majland

B.93-kvinder vinder topkamp

FODBOLD: B.93’s ligakvinder fik lørdag endnu en meget vigtig sejr i bestræbelserne på at fortsætte i den bedste række, da topholdet Næsby blev sendt hjem til Fyn med 2-1.

Det var tydeligt, at der meget på spil for begge hold, der passede godt på hinanden i kampens indledning.

Første halvleg sluttede 0-0 trods B.93-dominans, efter hjemmeholdet havde haft sig nogle chancer, som halvlegen skred frem.

Emma Holmskov fik debut for B.93’s ligakvinder i forrige kamp, og kort før pausen afløste hun en skadet Selma Svendsen i B.93’s midterforsvar. Efter 56. minutter fik hun en hovedrolle. Nicole Loren Robertson pressede Næsby-forsvaret til at give en hjørnespark, og det servede Anna Tørsløv præcist ind på kanten af det lille felt, hvor Emma Holmskov sikkert pandede bolden i mål til 1-0.

B.93 fik i denne periode at kampen skabt mange chancer.

Det kulminerede i det 66. minut med et smukt mål til 2-0. Nicole Loren Robertson tog et ryk på venstrekanten og spillede Paola van der Veen på kanten.

B.93-topscoreren var dækket af to forsvarere, men med elegante finter snurrede hun rundt og forbi dem og bankede bolden i mål til sin niende sæsonscoring.

Lidt senere havde hollænderen en stor chance, da hun løb fra Næsby-forsvaret og var ved at være alene med keeperen, men så blev skærmet af, snurrede rundt om sig selv og skød på stolpen. Sofie Bruun Bredgaards gode skud på returbolden blev reddet til hjørne.

I denne fase af kampen begyndte B.93 at vise usikkerhed trods den klare føring, og det udnyttede Næsby til at lægge pres på B.93-forsvaret. Det gav 2-1-målet på en kontra, hvor Josephine Madsen halvklarede et hårdt skud fra kanten, og Lærke Bille Bruun skød bolden i mål i det 87. minut.

Der var blevet spænding i kampen, og B.93 havde endda flere chancer i slutningen, men dysten endte 2-1. B.93 skal i sæsonens sidste to kampe møde de to øvrige konkurrenter til oprykningspladserne, Farum BK og Odense Q, og kan dermed selv afgøre sin skæbne.

Næste kamp er hjemme på Svanemølleanlægget søndag den 9. juni klokken 13.

Cheftræner Anders Vang siger om sejren:

»Det er sindssygt vigtigt, og eneste kritikpunkt er, at vi ikke vinder større efter at have skabt rigtig mange chancer. Det er en kamp, vi kontrollerer. Jeg er stolt af pigernes fight, og at de kæmper sejren hjem efter Næsbys reducering.« 

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Sol, sommerhat og folk i parken

Thorning-Schmidt i valgkamp