Foto: Tove Kurtzweil

Copenhagen Photo Festival indtager Refshaleøen

FOTO. I år danner Refshaleøen ramme om Nordens største fotofestival, Copenhagen Photo Festival, der byder på flere internationale navne.

REFSHALEØEN: Fra 6. til 16. juni løber Copenhagen Photo Festival af stablen på Refshaleøen, og i år er der flere internationale navne og talenter på programmet. Det skriver arrangørerne bag festivalen i en pressemeddelelse.

For når Copenhagen Photo Festival fejrer 10-års jubilæum med dette års festival, kan publikum blandt andet opleve norske Espen Rasmussen, amerikanske Mary Frey, hollandske Fiona Tan og danskerne Per Bak Jensen og Keld Helmer-Petersen, der alle vil fremvise deres udstillinger.

Hylder danske fotokunst

Og i anledning af jubilæet har festivalen særligt fokus på dansk fotokunst, som vil blive hyldet gennem udstillinger og aktiviteter i hovedstadens byrum – fra den offentlige transport over centrale pladser i København til bylivet omkring havnebroerne.

»Vi vil gerne bruge jubilæet til at hylde de danske fotografer – fra de tidlige mestre som Tove Kurtzweil og Krass Clement, internationale fotokunstnere som Astrid Kruse Jensen og portrætfotografer som Søren Solkær og ikke mindst unge prisvindende talenter som Mathias Svold og Ulrik Hasemann. De skal ses, så vi vil gerne have dem ud i byrummet, der hvor folk er«, siger festivaldirektør Maja Dyrehauge Gregersen.

Årets hovedkategorier er ’Framing Identity’, ’Framing Society’ og ’Framing Vision’, og derudover vil der blive afholdt en lang række talks og udstillinger på gallerier i udstillingsrum og kunsthaller i København og Malmø i løbet af festivaldagene.

Fang din by med kameraet

I forbindelse med festivalen afholder Dansk Arkitektur Center (DAC) desuden en landsdækkende fotokonkurrence med danskernes blik på byrummet, som går under navnet ’Fang din by’.

Her kan professionelle såvel som amatørfotografer indsende billeder af deres by, og derefter vil de bedste billeder blive udstillet på Bryghuspladsen foran BLOX fra DAC fra 7. juni og frem til 1. september.       nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Hvor ligger byens bedste læsested?

Vandproblemer: Jobcenter holder lukket resten af dagen