Trods bemanding var der ballade i hallen. Nu frygter ledelsen, at der vil blive mere uro, når Hal-Finn (Ole Leonhardt) stopper. Foto: Martin Sørensen
in ,

Sur 😠 Ked 😭 Wow 🤩 Like 👍

Efter hærværk: Formand frygter for ungdomsafdeling

 Efter beslutningen om at også Vanløse Hallerne skal være ubemandet har klubberne oplevet en del hærværk og uro, og formanden frygter, at han må lukke ungdomsafdelingen.

Det er ikke alle, der tager i Vanløsehallerne for at spille håndbold eller badminton.

En gruppe drenge på 11-15 år kom for et par uger hen til Vanløsehallerne, da U11 drenge og pigerne trænede.

Det fortæller formand for VIDAR, Jens Andersen til Vanløse Bladet.

Ifølge Jens Andersen står en gruppe drenge udenfor, og det gør nogle af børnene nervøse og de vil gerne følges ud af deres træner.

Jens Andersen skal træne et andet hold, og han fortæller, at drengene, der altså ikke er medlemmer, nu kommer ind i hallen. Først et par stykker, der hurtigt går igen, men efterhånden flere og flere. De bliver dog ved med at kredse ud og ind, og selvom en af medarbejderne fra cafeteriet agerer dørvagt, fortrækker de ikke, fortæller Jens Andersen.

»Da medarbejderen går over i cafeteriaet, går der ikke lang tid, før nogen pludselig åbner dørene ind til hallen og kommer kørende ind på en cykel, som de kaster ind på halgulvet,« fortæller Jens Andersen.

Han får nogen til at låse døren og ringer så til det kørende vagtteam, der kommer en halv time efter.

»Da er drengene selvfølgelig over alle bjerge, men der går ikke lang tid før de er samlet uden for hallen igen. Men de er åbenbart frusterede over, at hallen er lukket, for de sparker hul i døren til hallen,« fortæller Jens Andersen.

Han frygter, at Vanløsehallerne vil opleve flere af den slags situationer.

Han understreger, at han ikke er tilfreds med responstiden af det kørende vagtteam, så fremover vil han kontakte det lokale politi.

Hal-Finn stopper

Kultur- og Fritidsforvaltningen afskaffede allerede for flere år siden vagtmandordningen og indførte servicepersonale til at rundere i alle byens idrætshaller og kulturinstitutioner.

Men i Vanløse har man som tidligeret beskrevet i Vanløse Bladet haft en særlig ordning, da cafe-forpagter Ole Leonhardt tilbød at varetage vagtfunktionen, nu han alligevel havde caféen og skulle lukke hallen af.

Den ordning er slut nu og til juli, når forpagteraftalen stopper, stopper Ole Leonhardt eller Hal-Finn, som han bliver kaldt også.

Og så frygter Jens Andersen endnu mere ballade.

»Kommunen er nødt til at tænke på konsekvenserne af det her, og det kan ikke være rigtigt, at man ikke kan dyrke idræt uden at risikere at opleve vold og hærværk,« siger Jens Andersen.

Uacceptabelt

Kultur- og Fritidsforvaltningen er blevet forelagt episoden af Vanløse Bladet og har følgende kommentar:»Det er stærkt beklagelig. Det er på ingen måde i orden, når det ikke er muligt at træne uden at blive generet af udefrakommende. Det er heller ikke i orden at begå hærværk mod Københavns Kommunes idrætsfaciliteter. Her er det forvaltningens politik, at sådanne episoder skal politianmeldes, registreres og følges op med understøttende indsatser.

Den pågældende dag, hvor der var uro i hallen, var hallen bemandet. Det understreger, at en tryghedsskabende indsats indeholder flere elementer.

Forvaltningen er i gang med at gøre selvbetjeningsløsningerne i Vanløsehallerne på omgangshøjde med de øvrige kultur- og idrætsfaciliteter i byen. Disse initiativer er forvaltningen allerede i dialog med brugerbestyrelsen for Vanløsehallerne omkring, hvordan det konkret skal foregå,« skriver forvaltningen i et skriftligt svar.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Anja Berth

Om journalisten Anja Berth

Jeg interesserer mig virkelig for det lokale

Ny sko- og tøjbutik på Værnedamsvej

Børn maler: Mesterværk på 35 meter