Behovet for briller i især Afrika og Latinamerika er enormt. Når du stemmer til folketingsvalget på onsdag, kan du samtidig donere familiens brugte briller. Pr-foto

Elsker 😍 Like 👍

Indlevér dine gamle briller på valgstedet

VELGØRENHED: Når du går til valgurnen ved folketingsvalget på onsdag, kan du samtidig donere dine brugte briller til den tredje verden. Lions Frederiksberg/Østerbro har nemlig opstillet en indsamlingsboks ved hvert af de otte valgsteder på Frederiksberg.

De indsamlede briller sendes til produktionsskolen i Nykøbing Falster, hvor de sorteres. Glassene fra ikke-brugbare briller tages ud, stellene sorteres i metaller og plastik, hvorefter det hele sendes til genbrug. De brugbare briller renses, måles, påsættes styrke, kontrolleres og pakkes i plastpose.

Herefter sendes brillerne til lande i især Afrika og Latinamerika, hvor de får nyt liv til gavn og glæde for lokalbefolkningen. På modtagerstedet sørger professionelle øjenlæger eller trænede frivillige Lions-folk for at screene de synshæmmede, så brillerne kommer til de rette brugere.

Kampen mod blindhed har altid været et kerneområde i Lions. Klubpræsident Jens Chr. Johansen siger:

»Hvert minut fødes der et synshæmmet barn et eller andet sted i verden, så behovet for briller er enormt.« bob

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Bo Børresen

Om journalisten Bo Børresen

Jeg har været journalist på en række københavnske lokalaviser siden 2001 og skrevet om stort og småt på Frederiksberg og i Valby og Sydhavnen.

Oj oj oj, Amager Bladet (næsten) med i ny bog

Det Sociale Sommermarked er tilbage