Foto: Ditte Dahl Lisbjerg

Mere vildt i haven og altankassen

HAVELIV: Nyheden om de svindende sommerfugle og honning bier var en mavepuster for mange, og blev anledning til overvejelser om hvad man selv kan gøre for at hjælpe insekterne. Netop i den sammenhæng er haven et oplagt sted for en indsats. Onsdag 22. maj udkommer bogen Vilde Haver – 7 tiltag der giver mere natur i haven, skrevet af Ditte Dahl Lisbjerg.

Den vilde natur flytter ind

Siden 2012 har biolog Ditte Dahl Lisbjerg, som til daglig er bosat i Samsøgade, skrevet på bloggen VildeHaver.dk, og har her forsøgt at inspirere helt almindelige haveejere til at gøre enkle ting, der kan give mere plads til naturen inden for havelågen. Helt konkret anvises syv små tiltag, som er lige til at gå i gang med – hvad enten man har en stor have, et lille frimærke eller en altankasse.

At have en vild have er ikke bare at lade stå til. Haven skal stadig passes, men eksempelvis kan plæneklipperen tage en slapper. Desuden skal giften selvfølgelig ud og kvasbunken skal ikke altid køres på genbrugsstationen, men kan derimod blive et påskønnet gemmested for pindsvin, insekter og småfugle.

Bogen er holdt i et enkelt og letforståeligt sprog. Den emmer af smittende begejstring, og er det perfekte sted at starte, hvis man gerne vil give plads til natur uden for sin egen dør.

Med en lille bog fuld af inspiration håber biologen, at dette blive det næste ’hønsestrik’, så de danske haver kan komme til at summe af liv. nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Det Sociale Sommermarked er tilbage

Se billederne: Distortion festede igennem på Nørrebro