Hygge, samvær og sommer, Østerbroweekend i fjor hvor solen strålede med hele tiden. Arkivfoto: Dan Møller

Østerbros egen weekendfestival for borgerne

Fælledparken: Der er masser af store begivenheder i Fælledparken i løbet af et år, men det er de færreste ting, som er målrettet os, der bor lige her i området.

Det er derimod tilfældet, når der endnu engang inviteres til Østerbroweekend lørdag og søndag – 1. og 2. juni, altså på sommerens to første dage.

Det sker ved siden af basketballbanen ved P.H. Lings Allé lige over for Parken.

Ønskebrønd til borgerne

I løbet af weekenden kan du få indblik i, hvad Østerbros foreningsliv kan byde på.

I år kommer 28 lokale foreninger fra Østerbro og giver en smag på deres aktiviteter. Nogle af dem optræder, nogle fortæller, og andre har aktiviteter, som både store og små kan deltage i.

Blandt de 28 foreninger er Østerbro Handelsforening, og de vil præsentere en ønskebrønd, hvor besøgende kan give deres bud på, hvordan butikslivet på Østerbro kan udvikle sig til at blive endnu bedre, både når det gælder tilgængelighed til butikkerne, men også hvordan forretningerne indretter sig og alt muligt andet for den sags skyld.

Blandt de øvrige foreninger kan opleves: Hans Egede Spejdergruppe, Københavns Fødevarefællesskab, Lundehusspejderne, Nabo Østerbro, Skakforeningen Øbro, Ældre hjælper ældre, Østerbro Billedskole, Østerbro Koncertforening, Østerbro Lokalhistoriske Forening og Arkiv og Østerbro Musikskoles Korskole.

Borgmestre møder folket

Der bliver besøg af en række politikere fra Københavns Borgerrepræsentation, der vil fortælle om, hvad de vil gøre for bydelen og byen. Blandt dem vil der være hele fire borgmestre: beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V), stedfortrædende teknik- og miljøborgmester Karina Vestergård Madsen (EL), som begge er østerbroere, og kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Alt).

De tre borgmestre vil alle kunne opleves lørdag 1. juni i tidsrummet klokken 11.30-12.30, mens den fjerde: sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) kan opleves inden for samme tidsrum om søndagen 2. juni.

De øvrige politikere som vil være til stede i disse tidsrum, er: Lars Weiss (S), Mette Annelie Rasmussen (R), Helle Bonnesen (K), Klaus Mygind (SF), Carl Christian Ebbesen (DF), Kåre Traberg Smidt (Alt) og Jens-Kristian Lütken (V).

Musik og mad

Begge dage er der et let og gratis sommermåltid ved middagstid.

Weekendarrangementet går i gang lørdag klokken 10, den første formiddag er der blandt andet børnekor med Østerbro Musikskoles Korskole og optræden ved CPH Flamenco Academy.

Ulla Pihl Kvartet spiller koncert efter frokost.

Visens Venner København underholder søndag formiddag, og Nielsen Saloner præsenterer Radu Ratoi fra Moldova på harmonika.

Om eftermiddagen spiller Nola Love swingende New Orleans-jazz.

Det er Østerbro Lokaludvalg, som arrangerer Østerbroweekend, og alle er velkomne til at gå i dialog med lokaludvalget om dets arbejde og udviklingen på Østerbro. thof

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Sikkerhed: Her er de ni steder i Københavns Havn, du kan bade

Oj oj oj, Amager Bladet (næsten) med i ny bog