Første spadestik til Østerbro Skøjtehal foretaget af Torben Modvig, adm. direktør i CASA, overborgmester Frank Jensen og KSF's formand Jim Bergholdt. Foto: Martin Sørensen

Elsker 😍 Like 👍

Endelig: Første spadestik til ny skøjtehal

I 2008 blev den gamle Østerbro Skøjtehal mellem Parken og Østerbro Stadion revet ned. I dag, 29. maj 2019, blev der taget første spadestik til dens afløser på gasværksgrunden ved siden af den midlertidige hal, som skøjteløbere og ishockeyspillere har benyttet siden 2011.

Temaet om en ny skøjtehal har været fremme hele den tid, som Frank Jensen (S) har været overborgmester. Politikerne på rådhuset besluttede på et tidspunkt at opføre en ny hal i Ørestad, som nu er indviet for et par år siden, og en overgang var det som om, at der ikke var politisk vilje til at Østerbro skulle have en ny permanent skøjtehal, men måtte leve med evige forlængelser af midlertidige haller, først i Ryparken og siden på Gasværksgrunden.

To unge skøjteprinsesser

Men skøjteløberne i Skøjteklub København (SKK) og ishockeyklubben Kjøbenhavns Skøjteløberforening (KSF) blev ved med at presse på, og pludselig var der hul igennem.

Frank Jensen fortæller, at det vedholdende pres fra skøjtemiljøet har været med til at bane vejen.

“Og så kom der to unge skøjteprinsesser op på mit kontor og spurgte mig: Du har vel ikke tænkt dig at vi skal tage til Ørestad for at skøjte?” fortalte han. Det fik ham overbevist. Men ting tager tid i politik.

Beslutningen om at få bygget en skøjtehal ligger tre-fire år tilbage, i dag blev det første spadestik gravet (lidt snyd var det i øvrigt, fordi der allerede var banket pæle i jorden). Og i 2021 skal skøjtehallen stå klar.

En del af nyt kvarter

Skøjtehallen er det første byggeri i Østre Gasværk Kvarter, som i de kommende år vil udvikle sig til et helt nyt byområde, noget som har været særdeles omdiskuteret.

Hallen kommer til at byde på en 30 gange 60 meter isbane med service- og klubfaciliteter samt publikumsområder med plads til 500 tilskuere.

Skøjtehallen bliver til i et såkaldt Offentligt Privat Partnerskab (OPP) mellem kommunen og to private aktører. Det er det første OPP, som Københavns Kommune indgår i.

Totalentreprenør er CASA og ejendoms-forvaltningsselskabet DEAS står for opførelse samt indvendigt og udvendigt vedligehold af skøjtehallen i de første cirka 24 år.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

En flittig musikalsk herre: 50 års jubilæum i Solbjerg Kirke

Advarsel: Kjærsgaard og Stjernholm synger