Marcus Knuth sidder både i borgerrepræsentationen og folketinget. Københavnerne kan dog ikke stemme på ham til folketingsvalget, da han stiller op i Sjællands Storkreds. Arkivfoto: Martin Sørensen

Folketingsvalg: Ni borgerrepræsentanter vil på tinge

Folkevalgte: Omkring en sjettedel – helt præcist ni – af medlemmerne i Københavns Borgerepræsentation stiller op til folketingsvalget.

En enkelt en, Venstres Marcus Knuth, sidder der endda i forvejen. Hans partfælle Jens-Kristian Lütken stiller også op.

Derudover stiller de konservatives Helle Bonnesen, Alternativets Kåre Traberg Smidt, Liberal Alliances Alex Vanopslagh samt socialdemokratiets Niels Bjerrum og Simon Simonsen, de radikales Mette Annelie Rasmussen og Karen Melchior også op. Sidstnævnte er dog valgt til Europa-Parlamentet, og hun har på forhånd meddelt, at hun ønsker at komme i Folketinget.

Det er forskelligt fra parti til parti, om man må være valgt flere steder.

Socialdemokraiet og SF og Enhedslisten forbyder dobbeltmandater i deres partilove. Dermed skal socialdemokraterne fra Borgerrepræsentationen, vælge mellem Christiansborg eller rådhuset, hvis de skulle blive valgt til folketinget.

Ikke alle medlemmerne af Borgerrepræsentationen, som er folketingskandidater, stiller op i København, for eksempel er Marcus Knuth opstillet i Sjællands Storkreds, Alex Vanopslagh i Vestjylland og Karen Melchior, som altså ikke vil vælges, i Østjylland.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Norden er tema for ny udstilling i Havnegalleriet

Figurer, farver og finurligheder