Foto: Håndværkerforeningen

Lokale faglærte er blandt de bedste

UDDANNELSE: Tirsdag 14. maj blev to Østerbro-håndværkere hyldet af blandt andre Hendes Majestæt Dronning Magrethe, efter at de havde gennemført deres uddannelsers afsluttende prøve og således placeret sig blandt landets dygtigste i deres fag.

Hyldet for håndværket

Emilie Aagaard Andreassen og Mikolaj Franciszek Schwierz, blev begge fejret fordi de er nogle af landets mest talentfulde faglærte

Da frisør Emilie Aagaard Andreassen og murer Mikolaj Franciszek Schwierz, der begge er bosiddende i København Ø, sidste år gjorde deres uddannelser færdige på NEXT Uddannelse København, var det med et særdeles godt resultat.

Skuemesteren, som censoren på erhvervsuddannelserne kaldes, var så imponeret over de to elevers arbejde, at det udløste en bronzemedalje til dem begge.

Det er den andenhøjeste karakter ved afgangseksamen og svarer til en karakter på mellem 11 og 11,5 på den noget mere kendte 12-skala.

De blev begge derfor fejret på Københavns Rådhus, hvor selveste Hendes Majestæt Dronningen var med til at hylde dem og andre talentfulde faglærte.

Med fejringen af de faglærte bliver der således også sat fokus på landets faguddannelser og det gode håndværk.

nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Veste skal sikre flaskesamlerne til Distortion

En flittig musikalsk herre: 50 års jubilæum i Solbjerg Kirke