På mandag kommer beboerne i Mjølnerparken et skridt tættere på at finde ud af, om de skal flytte ud. Arkivfoto: Martin Sørensen

Mjølnerparken: Snart afgøres skæbnen for en række beboere

GHETTO: På mandag bliver fremtiden afgjort for en række af Mjølnerparkens beboere, når en såkaldt udviklingsplan bliver behandlet i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg. 60 procent af familieboligerne i Mjølnerparken, som ejes af boligorganisationen Bo-Vita, skal nemlig sælges, og det betyder, at beboerne i 260 lejligheder skal genhuses inden 2030.

Årsagen er regeringens stempel som hård ghetto, som betyder, at Bo-Vita er forpligtet til at finde en måde at nedbringe antallet af almene familieboliger i afdelingen, så man sikrer en bredere beboersammensætning i det belastede boligområde.

Men Bo-Vita har valgt at genhuse de beboere, der er med til at løfte det belastede område, nemlig en blok hvor pensionister bor side om side i et seniorbofællesskab, og det er en stor fejl, mener beboer i Mjølnerparken og tidligere formand for BUPL (Børne- og UngdomsPædagogernes Landsforbund) Janni Milsted på 81.

Håber på et mirkakel

 

På sin Facebook-side skriver Janni Milsted:

‘Jeg håber på et mirakel. Jeg vil ikke smides ud. Jeg troede, at jeg skulle bo i Mjølnerparken resten af mit liv. Men Socialdemokratiet og SF vil sammen med de borgerlige på Københavns Rådhus nu nedlægge et historisk stort antal billige, almene boliger i byen. Samtidig smider de vores ældrebofællesskab ud for at sælge de almene lejligheder til en privat investor.’

Hvis forslaget vedtages i Teknik- og Miljøudvalget på mandag, skal det vedtages endeligt i Borgerrepræsentationen 20. juni.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Ingen grund til at rejse til Italien: På Gammel Strand får du Europas femtebedste pizza

Sådan passer du på din hund under Distortion