Helle Bonnesen, Det Konservative Folkeparti. Arkivfoto: Michael Paldan

Havnen undersøger strøm til skibene

Landstrøm: I marts vedtog politikerne på Københavns Rådhus, at der skal indføres landstrøm til skibe på Oceankaj, at fremme nordisk samarbejde for etablering af landstrøm til krydstogtskibe samt at finde en model for etablering af landstrømanlæg ved Langelinie.

Kommunen har sat 3,5 millioner kroner af til projektering. Det er havnen selv, som skal indføre det, det vil sige By & Havn og datterselskabet Copenhagen Malmö Port.

I By & Havn er der store forventninger til det kommende samarbejde om grønne løsninger i havnedriften. Adm. direktør, Anne Skovbro, siger i en pressemeddelelse:

»Der er stor interesse for at bruge Københavns Havn, både fra krydstogtskibe og erhvervsfartøjer i inderhavnen. Vi er derfor gået i gang med at lave et 360 graders eftersyn af havnens grønne løsninger og vil i denne forbindelse bl.a. se på muligheden for også at etablere et landstrømsanlæg på Langelinie. Desuden ser vi nærmere på, hvordan vi kan reducere udledning fra kanalrundfartsbådene i havnen.«

Flere nationale og EU-politikere har også markeret sig i kampen for landstrøm, der skal nedbringe forureningen i havne betragteligt, så man undgår udslip af skadelige partikler, når de store skibe er i havn. Arkivfoto: Michael Paldan

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Hver femte stemme på Frederiksberg gik til SF

Bridge og shawarma fredag aften? Klart!