Når Frem hver mandag formiddag tilbyder gratis fodboldtræning for 60+ mænd er det resultatet af et tæt samarbejde med DBU København og Ældre Sagen. Foto: Sofie Reimer/DBU København

Tredje alder og tredje halvleg

GAMMELMANDSBOLD. Boldklubben Frem tilbyder de kommende seks uger gratis fodboldtræning for mænd på den erfarne side af 60 år. Her går sundhed og socialt sammenhold hånd i hånd.

FODBOLD: Når Boldklubben Frem hver mandag formiddag til og med 8. juli tilbyder gratis fodboldtræning for 60+ mænd er det resultatet af et tæt samarbejde med DBU København og Ældre Sagen.

»I udgangspunktet er det ikke for den fysiske sundhed. Meningen er, at de her granvoksne mænd bliver motiveret til at komme igen. Herefter kommer sundhedsaspektet ind som en sidegevinst,« fortæller Ian Pedersen, der er fodboldfitness-konsulent på projektet.

Fodboldprojektet er målrettet mænd, der er gået på pension og måske keder sig lidt derhjemme. Men det kan også være mænd, som har fået en recept på motion og samtidig trænger til nye sociale kontakter.

Giver den en ekstra tand

En af de mænd, som allerede har haft glæde af projektet – både på og uden for banen – er 69-årige Henning Lund. Det var en opfordring fra det lokale sundhedscenter, der fik ham ud på grønsværen:

»Jeg fik konstateret type-2 diabetes for et par måneder siden. Jeg kan mærke, at fodbolden gør noget godt for konditionen. Bolden får jo ligesom én til at give den en ekstra tand,« pointerer Henning Lund.

Der er også god tid til småsnak og pjatterier på sidelinjen under træningen. Foto: Sofie Reimer/DBU København

Ud af 42.000 registrerede fodboldspillere under DBU København er blot 1.000 af dem mænd over 60 år. Fodbold og holdspilstræning motiverer deltagerne gennem glæde og fornøjelsen ved spillet – men også gennem et styrket fællesskab og sociale relationer. Derfor kan fodbold være en medvirkende faktor i forhold til at undgå social udstødelse, som kan være et problem blandt seniorer.

Bjørn Vad glæder sig over at kunne kombinere motion med mandehørm:

»Der er ikke mange mænd på de traditionelt kommunalt støttede hold såsom gymnastik, svømning og keramik. Så kommunal støtte til sådan et arrangement som det her i Frem er guld værd,« slår han fast.

Hyggen og det sociale samvær i tredje halvleg kan ikke overvurderes. Foto: Sofie Reimer/DBU København

Doven hund i hverdagen

For 67-årige Flemming Petersen kom tilbuddet om gammelmandsbold i Frem meget kærkomment:

»Det er to år siden, jeg sidst spillede fodbold. Jeg synes ikke, jeg kunne mere. Men så kom det her tilbud fra Frem, der holder til tæt på min bopæl, og så var det bare om at hoppe på, og se hvor meget liv, der er tilbage. Lige nu er det 25 procent,« siger Flemming Petersen med et glimt i øjet og tilføjer:

»Når man er en doven hund i hverdagen, så skal der jo et eller andet til.«

 

Der er træning på kunstgræsset bag BK Frems klubhus i Valby Idrætspark hver mandag kl. 10.00 til og med 8. juli. Alle mænd 60+ år er velkomne. Det er bare at møde omklædt op.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Kortere skoledag til alle Tårnbys skolebørn

Se Champions League finalen i Tivoli