Foto: René Mølskov
Mændenes Hjem overtager driften af H17, men må ferielukke Skyen i Istedgade fordi de ikke har medarbejdere nok til begge stofindtagelsesrum. Arkivfoto: René Mølskov

Like 👍

Ferielukket i fixerummet

STOFINDTAGELSESRUM. Mændenes Hjem overtager driften af H17, og skal dermed drive to stofindtagelsesrum. En række opsigelser betyder desværre at stofindtagelsesrummet Skyen lukkes det meste af døgnet i sommermånederne.

NARKO: Københavns Kommune besluttede tidligere på året at lade Mændenes Hjem overtage driften af stofindtagelsesrummet H17 på Halmtorvet.

Det er dog ikke helt problemfrit, da Mændenes Hjem overtager et stofindtagelsesrum, hvor en del medarbejdere har sagt op.

Helt konkret betyder det, at der i løbet af sommermånederne ikke vil være mandskab nok til at bemande både H17 og Mændenes Hjems eget stofindtagelsesrum Skyen i Istedgade.

»Det er vigtigt for mig, at Vesterbroerne ved, at der kommer en indkøringsfase på omkring tre måneder, før vi er helt på plads. Der er desværre en del, der har sagt op på H17. Og det betyder, at vi står og mangler en del medarbejdere for at kunne holde både Skyen og H17 åben,« siger Ivan Christensen, der er forstander på Mændenes Hjem.

Håbet lever i Istedgade

Det kan betyde, at vesterbroerne kommer til at se flere stofbrugere på gaden end normalt. Men det er Ivan Christensens håb, at de får held med at flytte brugerne fra Skyen til H17, som det er planen skal have sine faste åbningstider og være åbent dagligt fra kl. 915 til kl. 6.30.

»Det er min forhåbning, at der i hele sommerperioden fra 1. juli til 31. august altid vil være et åbent stofindtagelsesrum på vesterbro,« siger han og fortsætter:

»Det er vigtigt for mig at sige, at vi vil ro i det farvand, vi er smidt ud i. Det er en lille båd og vi er ikke så mange til at ro i den. Men vi gør det.«

På Vesterbro vil man blandt andet opleve, at Mændenes Hjems stofindtagelsesrum, Skyen, holder lukket det meste af døgnet. Der vil kun være åbent fra klokken 7.00 til 10.30, mens der bliver gjort rent i H17.

Fik fjernet gadenarkoen

Dem, der husker 10 år tilbage på Vesterbro kan huske, hvordan virkeligheden så ud i Istedgade før det første stofindtagelsesrum.

Dengang indtog mange stofbrugere deres stof på trappeopgange eller sammenkrøbet mellem biler. De brugte ølsjatter eller vandpytter til at opløse stofferne i, og der var sjældent nogen til at hjælpe dem i tilfælde af overdoser. Samtidig flød det med kanyler. Kommunen vurderede for et par år siden, at mængden af farligt affald på Vesterbro faldt med mellem 80 og 90 procent efter at Skyen åbnede i 2012.

Ivan Christensen mener med sit kendskab til brugerne, at der er en stor chance for, at det lykkes at flytte dem til H17.

»Det er mit indtryk at, stort set alle vores brugere bruger både Skyen og H17. Mange har deres favoritsted, men kommer begge steder. Jeg håber, at en del går på H17 og oplever, at der er mere stabilt åbent, end der har været. I Den Runde Firkant udvider vi også åbningstiderne, så der er længere åbent, nemlig i hverdagene fra kl. 8-20 og i weekenden kl. 10-18. Dermed håber jeg, at vores brugere vil fordele sig på de to tilbud og også benytte gården ved Den Runde Firkant,« siger han.

Brug for Vesterbroerne

Det er endnu uvist helt hvordan vagtplanen hen over sommermånederne ser ud, da der også er ferieafholdelse. Jagten på nye medarbejdere er gået ind, men særligt sygeplejerskerne til natarbejde på indre Vesterbro kan er svære at rekruttere, da ledigheden er så lav.

»Hvis vi havde personalet, så kunne vi lave et vagtskema. Det er kun på grund af personalemangel, det er nødvendigt at lukke det ene stofindtagelsesrum i sommerferien,« siger han og fortæller, at han håber, vesterbroerne både vil informere og spørge Mændenes Hjem, hvis de oplever ændringer i området.

»Har man spørgsmål eller oplysninger, så bare tag fat i os. Ring til os. Det er meget vigtigt for os, at vi får en tryg sommer på Vesterbro. Der er mange turister, børnene har fri fra skole. Vi skal gøre alt hvad vi kan, for at der er trygt,« siger han.

Onsdag 29.5. klokken 17 holder Mændenes Hjem borgermøde i H15 på Halmtorvet for at fortælle om sommeren i Stofindtagelsesrummene og i Den Runde Firkant.

Her alle velkomne til at kigge forbi.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

René Mølskov

Om journalisten René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

Slagteren kommer tilbage til den gamle slagtergade

Miljøpunkt forlænget med tre år