Efter at have haft Madsens Mekka på Nattergalevej i knap tre år flytter Eva Madsen fra Nordvest. Noget af det, hun kommer til at savne mest, er kunderne. »Du må godt skrive, at jeg har byens sødeste kunder,« siger hun med et smil. Foto: Martin Sørensen

Nattergalen flyver fra reden

FARVEL TIL NORDVEST. Ejer af caféen Madsens Mekka Eva Madsen flytter fra Nordvest, og caféen er derfor til afståelse pr. 1. juli. Forude venter der nu et eventyr på Fyn.

FORANDRING: De sidste knap tre år har Eva Madsen i den grad sat kulør på Fuglekvarteret i Nordvest.

I sin café Madsens Mekka på Nattergalevej 38 har hun forsødet tilværelsen for alle dem, der blev draget af stedets sprudlende farver og afslappede og hyggelige atmosfære.

Men nu er det på tide for den rødhårede caféindehaver at sige tak for nu og kaste sig ud i et nyt eventyr. Efter at have boet i Nordvest i 20 år, flytter hun til Middelfart på Fyn med sin kæreste og tre børn på fire, ni og elleve år, hvor der venter et dejligt hus med udsigt til vand og skov på samme vej, hvor et godt vennepar bor.

»Jeg er nået dertil, hvor jeg føler, at jeg ikke selv kan skubbe caféen videre. Det har været fantastisk at kunne bygge det her sted op og se, at det kan flyve. Men jeg kan ikke tage det dertil, hvor vi har længere åbningstider, det er jeg ikke gearet til med tre børn. Men jeg kan se, at der er unge mennesker, der gerne vil kunne komme her efter klokken 16,« siger Eva.

Tid til at stoppe op

Hun har fået blandede reaktioner på nyheden om, at hun flytter.

»Så sent som igår, da jeg var på vej hjem fra børnehaven, kom en kvinde, som jeg ikke kendte, hen til mig og sagde ’det er så stort et tab for os, at du flytter’,« fortæller Eva med et smil.

»Men der er også dem, der siger ’hvor er det dejligt for dig, at du skal flytte’,« tilføjer hun.

Efter at have boet mange år i Nordvest havde Eva behov for at give noget tilbage til området. Det gjorde hun for egne penge med Madsens Mekka, hvor hun selv har stået bag disken de fleste dage. Men nu er det tid til at mærke efter, hvad hun selv vil.

»Jeg synes, jeg har gjort rigtig meget for andre, så nu er det på tide at spørge mig selv, hvad jeg vil. Og det er med at stoppe, mens legen er god,« siger hun og tilføjer, at hun føler sig forpligtet til at sikre, at caféen kan køre videre, efter hun har sat kurs mod Fyn.

»Den er jo mit hjertebarn, og jeg skylder kunderne det,« siger Eva, som er stolt af, at det er lykkedes hende at tiltrække en bred vifte af kunder til caféen.

»Vi har alle kunder her, både børnefamilier, unge, Hus Forbi-sælgere, ældre, mænd og kvinder med anden etnisk baggrund, folk fra virksomhederne og skolerne, ja selv håndværkere, der lige blinker en gang, når de kommer inden for døren,« siger Eva og griner.

»Selv folk, der ikke ville indrette sig sådan her, kan se en underlig rød tråd i rodet,« siger hun.

Et nyt mekka

Hun fortæller, at ejeren af lokalet gerne ser, at der fortsat er café, og hun selv har et ønske om, at strikkecaféen, der har været en stor succés, kan fortsætte.

Navnet kommer dog nok til at blive ændret, oplyser hun.

»Madsen er jo mit navn, så jeg ville synes, det var underligt, hvis den fortsat skulle hedde det. Det tager jeg med mig, for mit mekka kan jo strække sig til flere forskellige ting. Hvem ved, hvad jeg finder på i fremtiden. Jeg er i hvert fald ikke færdig med at skabe,« siger Eva med et smil.

Hendes sidste arbejdsdag er 29. juni, hvor der vil være åbent hus. Følg med på Madsens Mekkas Facebook-side, hvor der vil komme mere information.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hvad er det gode skoleliv? – tag med til skolefolkemøde

Distortion er klar til Vesterbro