Skoletrafik på Gerbrandsvej. Arkivfoto: Michael Paldan.

Sikker skolevej sat på stand by

UDSKUDT. Københavns Kommune udskyder en række planlagte skolevejsprojekter. Men skolerne må vente endnu et par år, før projekterne kan udføres. Forklaringen er, at kommunen har ramt anlægsloftet.
SUNDBY: I september 2015 blev daværende teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell (EL), inviteret til Gerbrandskolen. Skolebestyrelsen ønskede at borgmesteren ved selvsyn kunne konstatere, at skolens elever færdes på en farlig skolevej.

Morten Kabell var tydeligt påvirket af besøget, og han bad efterfølgende forvaltningen om at kigge nøjere på problematikken.

Nu – tre et halvt år senere – må forældre væbne sig med endnu mere tålmodighed. Der har været afsat penge i 2018 til at gøre skolevejen mere sikker, men skolevejsprojektet er blevet sat i bero, fordi den kommunale anlægsramme er blevet reduceret. Det rammer ikke kun Gerbrandskolen, men også 14 andre planlagte skolevejsprojekter i København. På Amager rammer det også projekter ved Sankt Annæ Skole, Peder Lykke Skolen, Amager Fælled Skole og Sundbyøster Skole.

»Vi kan intet stille op«

Skolerne kommer til at vente et par år, før projekterne kan udføres, oplyser Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning, som står for projekterne.

Forvaltningen har i år kun fået tildelt cirka halvdelen af det beløb, som forvaltningen ellers havde planlagt at bruge på anlægskontoen.

Derfor blev i alt 110 ud af i alt 300 anlægsprojekter sat i bero i 2019, heriblandt de 15 skolevejsprojekter.

I teknik- og miljøudvalget er det besluttet, at de 15 skolevejsprojekter skal udføres senest i 2021.

»Det ærgrer mig, at vi er nødt til at sætte flere af vores sikre skolevejeprojekter i bero, for trafiksikkerhed står højt på dagsordenen i København, særligt for de mindste københavnere.

Desværre kan vi intet stille op i forhold til regeringens anlægsloft. Heldigvis får vi stadig mulighed for at gennemføre nogle projekter, og jeg er også meget tilfreds med, at der er politisk enighed om at gennemføre de resterende skolevejsprojekter senest i 2021.

To skolevejsprojekter bliver dog sat i gang som planlagt i 2019.

Det gælder projektet ved Skolen på Islands Brygge, hvor der skal etableres bedre krydsningspunkter ved Rundholtsvej og Axel Heides Gade, og det gælder Skolen i Sydhavnen, hvor krydsningen af Støberigade skal forbedres,« udtaler fungerende teknik- og miljøborgmester Karina Vestergård Madsen (EL) i en pressemeddelelse.

Elev kørt ned

Forældre på Gerbrandskolen har i mange år klaget over manglende trafiksikkerhed. Gerbrandsvej er en smal vej, der ikke tåler for megen belastning. Lastbiler skaber ofte propper og kaos om mogrnenen. Endvidere savner forældrene bedre koordination af lyssignalerne på Sundbyvester Plads. Her er der tidligere sket en ulykke ved fodgængerovergangen, hvor en elev blev kørt ned. Og forældrene efterlyser mere plads til cyklisterne ved svingbanen på Amagerbrogad ved Sundbyvester Plads på grund af risikoen for højresvingsulykker med busser.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

EL vil nedlægge p-pladser og jagte »de ekstremt lave priser på beboerlicenser«

Ikke en jul uden…