Platanvejs skæbne skal snart afgøres. Foto: Martin Sørensen

Sur 😠 Ked 😭 Like 👍

Høring på vej: Hvad skal der ske med Platanvej?

HØRING. Når metroen åbner sidst på sommeren ved Platanvej, så er der igen mulighed for at bilister og cyklister kan køre på vejen, men hvad der skal ske er endnu ikke afgjort. En borgerhøring er på vej.

Platanvej: I flere år har Platanvej været lukket for al trafik, undtagen cyklister, på grund af metrobyggeriet. Men nu åbner metroen til sensommer, og hvad skal der så ske?

Skal der busser, biler, motorcykler og cyklister på Platanvej, eller måske mere grønt?

Kommunalbestyrelsen arbejder lige nu med flere forskellige forslag, hvor en eller flere kommer i borgerhøring.

I budget 2019 blev der afsat 6,1 millioner kroner til etablering af cykelstier på Platanvej. De kommende cykelstier gør, at antallet af parkeringspladser falder, og det har fået forvaltningen på rådhuset til at undersøge om man kan indrette Platanvej på andre måder.

Frederiksberg Kommune har fået Gehl Arkitekter til at udarbejde fem scenarier til, hvordan Platanvej kan indrettes.

Borgerhøring i juni

Der kommer borgerhøring om fremtiden for Platanvej i løbet af juni måned i et par uger, hvor udvalgte scenarier ryger ud til høring hos borgerne.

Så den endelige udformning af trafik eller ej på Platanvej er endnu ikke afklaret, men det handler også om hvilket scenarie som By- og Miljøudvalget vælger til at arbejde videre med. Det vil også påvirke tidsplanen, hvis det viser sig at der skal foretages en ekspropriation.

Til september skal politikerne i Kommunalbestyrelsen kigge på sagen og vælge hvilket scenarie, der arbejdes videre med.

Ny borgerhøring i 2020

I løbet af efteråret udarbejdes så et udbudsmateriale og til februar 2020 kommer der en borgerhøring til.

Når kalenderen viser marts 2020 skal detailprojektet godkendes af politikerne og går alt efter planerne, skal spaden sættes i jorden til april næste år. Selve anlægsperioden på Platanvej bliver på fem måneder.

Formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Nikolaj Bøgh (K), siger:

»Det er helt oplagt at give Platanvej et trafikalt og miljømæssigt løft i forbindelse med, at vi skal tage stilling til, hvordan trafikken skal fungere efter metroens åbning.

Vi har hos konservative ikke lagt os endeligt fast på noget endnu, men ønsker at høre beboerne i området om de forskellige muligheder der er, både i forhold til biltrafik, cykelsti og begrønning af vejen,« siger han og fortsætter:

»Vi lægger vægt på, at der bliver bedre forhold for cyklister, og at der bliver mere grønt på vejen, meget gerne med flere træer end i dag. Vi ved fra sagen med Lejerbos byggeplaner, at der er et stort beboerengagement i området, og det håber vi også vil være tilfældet her, så vi i fællesskab kan nå frem til den bedst mulige løsning,« siger han.

Mulige scenarier for Platanvej

Platanvej åbnes for trafik og der laves ikke cykelsti. p-pladserne bliver som i dag og ingen træer fjernes.

Platanvej åbnes for trafik og der laves cykelsti i begge sider, der nedlægges 42-47 parkeringspladser og der plantes 5-10 nye træer.

Platanvej genåbnes for gennemkørende trafik, der laves ikke cykelsti, men i stedet bliver vejen trafikdæmpet med bump og hævede flader med nedsat hastighedsgrænse. Der nedlægges 35-40 p-pladser og der plantes 10-20 nye træer. Der kommer et bredere fortov og et mindre byrum.

Platanvej lukkes for gennemkørende trafik, men ikke for busser. Biler, busser og cyklister deler vejen, der får et let slynget forløb. Der nedlægges op til 34 p-pladser, og der plantes 15-25 nye træer. Der kommer bredere fortov og ekstra byrum.

Platanvej lukkes for gennemkørende trafik, men busser får lov at køre på vejen. På vejen kan der laves bebyggelse i ’villastørrelse’, der kommer et nyt byrum med butikker med liv i gaden. Der nedlægges 42-47 p-pladser og der plantes 15-30 nye træer.

Platanvej bliver en trafikvej med cykelsti og maks parkering. Der fjernes nogle træer, men der plantes også nye træer og vejen får et allé-udseende og fortovene bliver smallere.

Kilde: Frederiksberg Kommune

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Oplev maleriets lillesøster på Kastrupgårdsamlingen

På fisketur med Hyltekoret