Sara Flyvbjerg og Kigge Hvid står bag udstillingen. PR-foto: Tobias Kiel

Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Rødder og løv: Botanisk kunst i en verden, hvor naturen dør

Mens valgkampen raser, og miljø & klima er blevet dét tema danskerne vægter allerhøjest, lancerer studiet JA ved Kigge Hvid og Sara Flyvbjerg et nyt kunstnerisk udtryk, hvor botaniske elementer er selve materialet. De kalder det botanisk kunst.

De to kunstnere arbejder ikke med traditionel fotografisk, elektronisk eller malerisk afbildning af naturen. De arbejder med naturlige elementer – blomster, planter, grene og græsser, rødder og løv – som de kombinerer på nye måder, tørrer, presser og forarbejder til en ny form for ’blomstermalerier’.

PR-foto

Værkerne er kommentarer til en verden hvor en million arter er truet af udryddelse, hvor naturens betingelser og omgivelser løbende forværres, og hvor dette sker på trods af, at naturen fortærer CO2 og leverer både ilt, mad, medicin og varme til os mennesker. Værkerne er samtidig en hyldest til naturens uendelig og uudtømmelige skønhed.

PR-foto

Kigge Hvid er kendt verden over for sit arbejde med bæredygtig design og innovation. Hun etablerede den globale designpris INDEX: Award og har sæde i regeringens disruptionråd. Sara Flyvbjerg er uddannet servicedesigner fra designskolen i København og har arbejdet med design i fængselsvæsenet, på hospitaler og i organisationer.

Værkerne kan for første gang ses på gruppeudstillingen Layers of Lost Location i Galleri KBH Kunst, Øster Søgade 34, 1357 København K. Der afholdes fernisering den 25. maj kl. 14-16.

Åbningstider: Onsdag 11-17, tors. 11-19, fredag og lørdag 11-15, samt 1. søndag i måneden 12-16.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Hvorfor dog i alverden frivilligt arbejde?

Kom til bogfest til fordel for lokale godnathistorier