Politiet spejdede efter cyklister i sadlen i sidste uge. Foto: Københavns Politi

Fred og ro i Kongens Have: Politiet fandt ingen havecyklister

POLITI-INDSATS. Politirazzia mod cykler og løbehjul i Kongens Have sidste uge gav et rundt ‘nul’ på bødeblokken. Kampagne har virket, vurderer politiet.

KONGENS HAVE: I forrige uge kunne City Avisen fortælle, at Kongens Have har udartet sig til en sommerfestplads, som dræner havens budget, fører til trusler mod vagterne og skaber utryghed blandt mere rolige gæster.

Ikke mindst cyklister, som ikke trækker gennem parken, har været generende, og i år frygter man, at problemet eskalerer med den nye løbehjuls-dille. De er nemlig heller ikke tilladt i haven, hvor folk skal kunne gå i fred på stierne.

Københavns Politi var mandag til torsdag i sidste uge til stede i Kongens Have med en målrettet indsats for at stoppe personer på cykel og el-løbehjul, som ikke overholder havens regler.

Nul bøder

Indsatsen var et led i et samarbejde med Slots- og Kulturstyrelsen, der administrerer Kongens Have. I forrige uge satte styrelsen skilte op ved indgangene til haven for at gøre brugerne opmærksomme på, at det ikke er tilladt at cykle og køre på el-løbehjul i parken.

Og den kampagne har tilsyneladende virket, vurderer Københavns Politi, som ikke har skrevet en eneste bøde i de tidsrum, vi har været i parken.

»Der er ingen tvivl om, at skiltningen og den gode dialog, som personalet i Kongens Have har haft med brugerne i sidste uge, har haft en kæmpe effekt.

Det har vi tydeligt kunnet se. Vi har således ikke givet en eneste bøde til personer, der er kørt på cykel eller el-løbehjul gennem parken,« siger leder af nærpolitiet i Indre By, Thomas Ahlburg. »Vi oplever, at gæsterne i parken også har bemærket effekten af indsatsen. De kommer hen til os og fortæller, at de er glade for vores tilstedeværelse og vores fokus på cykler i haven,« siger Ahlburg videre.

Betjente i Københavns Politi har dog selv tilladelse til at cykle i politikredsens statslige og kommunale parker. Det gør, at de kan nå rundt på et større geografisk område, men også at vi har mulighed for at indhente eventuelle cykler eller el-løbehjul i parken.

Københavns Politi vil jævnligt være til stede i Kongens Have hen over sommeren, hvor etaten fortsætter sin tryghedsskabende indsats i haven.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Så er det snart istid på Godthåbsvej

Nybyggeri snart færdigt hvor Merry-karreen lå på Tingvej