To af kandidaterne til Europa-Parlamentet. Foto: Thomas Frederiksen

Rekordmange har allerede stemt til parlamentsvalg

Da brevstemmestederne på kommunens borgerservicecentre lukkede torsdag  23. maj, var antallet af brevstemmer afgivet det største ved noget Europa-parlamentsvalg nogensinde i Københavns Kommune.

Der var pres på brevstemmestederne i København op til fristen for brevafstemning til Europa-parlamentsvalget. Der var lange køer, mange måtte vente på at stemme en times tid, og nogen opgav endda.

LÆS OGSÅ: Sidste chance: Kæmpe interesse for at brevstemme til Europa-Parlamentsvalget

Antallet af brevstemmer afgivet til Europa-parlamentsvalget viser sig nu at være rekordstort.

Særligt de sidste to dage af brevstemmeperioden har de mange vælgere skabt trængsel ved de københavnske borgerservice-centre. Direktør i Kultur- og Fritidsforvaltningen i kommunen, Thomas Jakobsen, siger:

“Det har været tryk på vores borgerservice de seneste dage, og vi har modtaget rigtigt mange brevstemmer ved dette Europa-parlamentsvalg, faktisk hele 75 procent flere, end ved valget i 2014. I kombination med muligheden for at stemme til folketingsvalget, har det store antal brevstemmer skabt stor trængsel ved vores brevstemmesteder,” siger han.

Den store interesse kom bag på kommunen. Derfor måtte der indkaldes ekstra personale og flere stemmebokse, så valget kunne forløbe mere smidigt den sidste dag.

I brevstemmeperioden fra den 15. april til den 23. maj er der blevet afgivet 32.494 brevstemmer i København. Det svarer til 7,64 procent af det samlede antal stemmeberettigede i København. Det er 75 procent flere end ved Europa-Parlamentsvalget i 2014, hvor der var 18.397 brevstemmer.

På Københavns Kommunes borgerservicecentre kan der brevstemmes til folketingsvalget frem til 1. juni. At de to valgkampe har kørt sideløbende, og man har kunne brevstemme til begge dele, kan være en årsag til, at så mange flere har brevstemt til Europa-Parlamentsvalget.

På søndag, når det ordinære valg finder sted, vil det vise sig, om der er større interesse end vanligt for Europa-Parlamentsvalget..

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Strikkeværk pryder Vesterbro Bibliotek

Hvorfor dog i alverden frivilligt arbejde?