Gammel Kongevej er ramt af vejarbejde igen. Pr-foto: Frederiksberg Forsyning

Like 👍

Dialog om vejarbejdet på Gammel Kongevej

EN GOD SNAK. Gammel Kongevej er ramt af vejarbejde og det er en udfordring for butikkerne og trafikken.

VEJARBEJDE: Frederiksberg Forsyning er i fuld sving med at udskifte de gamle vand- og gasledninger under Gammel Kongevej fra H.C. Ørsteds Vej til Prinsesse Maries Allé.

Vejarbejdet rammer både butikkerne, beboerne og trafikken. Og Gammel Kongevej har allerede været hårdt ramt af flere vejarbejder i de seneste år.

Det er ingen hemmelighed, at butikkerne har fald i omsætningen, når kunderne ikke har mulighed for at komme frem og finde en parkeringsplads i nærheden.

Jesper, der er en af ejerne af Soundstation på Gammel Kongevj, fortæller:

»Kunderne tager simpelthen et andet sted hen, når de ikke kan komme til butikkerne,« siger han og han bakkes op af flere af de andre butiksejere.

Et andet sted på vejen er der vejarbejde-rabat i en butik, så humoren er stadig intakt på Gammel Kongevej.

En smilende smiley

Frederiksberg Forsyning oplyser, at det er svært at undgå

gener ved de store anlægsprojekter, men man forsøger at gøre livet en smule nemmere ved at bryde arbejdet op i etaper og få en god dialog med butiksejerne. Det har ført til flytning af arbejdscontainere, så en butik f.eks. kunne holde et gadearrangement, men også aften-/nat-arbejde ved udskiftning af et gasstik, så det ikke generede en café i åbningstiden.

Og man kan blive i lidt bedre humør, når man møder et skilt med en cykelsmiley på sin vel eller opdager en lille udstilling af gamle og nye rør.

Der har også været andre vejarbejder i området, der skulle tages hensyn til eller events på Frederiksberg har også haft indflydelse på arbejdet.

Klar til Royal Run

Når der er Royal Run 10. juni, så fjerner Frederiksberg Forsyning sig fra vejen for at dukke op igen, når det er slut. Den sidste etape af renoveringen af Gammel Kongevel foregår på fortovet og kræver ikke ensretning og cykelsluse.

Når det sidste lag asfalt er lagt, skal Gammel Kongevej ikke graves op igen for hverken vand eller gas i de næste mange år, oplyser Frederiksberg Forsyning.

Frederiksberg Forsyning forventer at være færdige til tiden med udgangen af juni, og så skal kommunen lægge ny asfalt på hele vejen, så Gammel Kongevej bliver en fremtidssikret, nyrenoveret vej.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Sidste chance: Kæmpe interesse for at brevstemme til Europa-Parlamentsvalget

Bæredygtig weekend i Nordhavn