Halfdan Rasmussens børnerim er kommet i søgelyset, efter Gyldendal har fjernet en række rim i en ny udgave af Halfdan Rasmussens bog. Foto: Halfdans Rasmussens Børnerim

Nigrum er det latinske ord for farven sort og andre børnerim

Af Githa Schultz

Så kom turen til Halfdan Rasmussens “skadelige ordbrug” for fremtidens børn. Ord som neger og hottentot skal fjernes i de nye tryk, mener Gyldendal – eller formuleret på Gyldendalsk “tilpasses”. Men bevares, det sidste oplag forbliver dog ucensureret inklusiv forklaringsinstruktion, så bogpengekoen lige kan malkes helt ud.

Selv min Vesterbrobarndomsopgangs skønne menneske, mulat omtaler hun sig selv og tre quadroner i generationen, har det stramt med Gyldendals censur i forbindelse med Halfdan Rasmussens børnerim.

De smukke børnerim er for hård kost for Danmarks fremtidige børn. Eller for besværligt at bortforklare for de “stakkels” forældre, der skal læse “Lille Negerdukke” højt. Hvor Halfdan Rasmussen nænsomt ønsker børn i alle farver, også de gule (den menneskefarve er så ikke stødende, endnu) og aldrig havde racistiske intentioner med at skrive børnerim. Man skulle måske i stedet fjerne de latinske betegnelser for farver. Nigrum er oprindeligt latin for farven sort, når nu krænkelseskulturen for alvor er gået i selvsving og har bredt sig som en steppebrand. Måske skulle man bare satse på ren vokalkommunikation som i “oååaaeæe“.

Gyldendals feterede palæstinensiske danske guldæg Yahya Hassans digte er slet ikke skadelige på samme måde. Eller også er der ikke kroner og ører nok i drengens teenage-digte, der for år tilbage var Danmarks feterede højkulturelle brobygger. Her et uddrag fra den danske hædrede gyldne digter og hans kloaklyrik, nu indlagt på psykiatrisk afdeling pga. sine mange domme i forbindelse med sin kriminelle voldelige løbebane:

“SÅ KOMMER JEG SOM EN SVANS
OG KLASKER KALIFFEN PÅ KÆBEN
VI ENDER PÅ STATIONEN
I STIKKERSTOLEN OG I DETENTIONEN
GHETTODRENGEN DIKTERER
SÅ JEG SKIDER PÅ PANSERNE
UNDTAGEN PETPÆDAGOGERNE DER PASSER PÅ POETEN”.

…skriver digteren i et af mange digte.

Lad os tage ordet svans, hvis vi skal til at gå nedsættende ord efter i krænkelsessømmene. Næh nej, det er ikke et nedsættende ord for homoseksuel i Gyldendals inkonsekvente univers og omvendte Danmark.

Hvad med jødekager, der faktisk bliver bagt i en ovn. Hvornår tager folk fat i det, når negerkys allerede er et fyord.

Sort samvittighed, sorte penge, hvidvaskning og man kunne blive ved, hvis man er krænkelsesparat og lægger racisme i intet mindre end alt.

Det mest underlige er, at folk, som er opvokset med f.eks. Halfdan Rasmussens digte, som jeg er, aldrig har forestillet sig neger som andet end mig selv. Menneske.

Det er kun “african americans” selv, der har retten til at kalde hinanden “nigga” i USA f.eks. Ligesom perker også kun i Danmark må bruges af indvandrere om hinanden og sig selv. Hvis en bleg dansker siger perker, er det racisme. Omvendt er det helt acceptabelt, at i indvandrerkredse især bruges ord som luder eller so mod og om danske kvinder. Og da mener den krænkelsesparate danske verdensfrelserkultur også, at den slags ord må vi bare acceptere – i hvert fald er det ikke strafbart. Eller være fornuftige, ikke at give igen af samme skuffe. Det samme med vold, bare vend Jesus kinden til i Danmark, mener mange frelste.

Det er egentlig de velmenende krænkelsesparate i Danmark, som har skudt folk i skoene, at siger man sort efterhånden, at “Min kaffe skal være sort” uha da, så er man racist. Eller man ikke bryder sig om en menneskeundertrykkende religion, så er man også racist.

Tåbelighed og forkert lighedstegn er den nye dagsorden for Danmark. I Skandinavien lagde Sverige ud med, at Pippis far ikke mere skulle omtales som negerkonge, og andre børnebøger har også været ramt af Sveriges politiske korrekthed. Og har nu bredt sig til skulle ramme vores danske digter Halfdan Rasmussen, hvor man skal ødelægge kunsten med politisk korrekthed på hele verdensbefolkningens vegne bagudrettet. Selv de sorte smølfer er i stilhed blevet transformeret til lilla, og lakridsmasker i Haribo er også racistiske.

Den danske Oscar vinderfilm fra 1998 “ Valgaften” er omend endnu mere aktuel og forklarer egentlig tåbeligheden og med fremsyn i manuskript, der nu er blevet virkelighed og har sænket sig over Danmark i spredehagl af racismebeskyldninger. En film, der strålende viser, at alle og ikke mindst de frelste og krænkelsesparate i bund og grund måske er de værste racister. Husk det, når I sætter kryds til valget. ”Valgaften” er en inspirationsfilm, der er værd at se inden stemmeurnen.

Og når nu Gyldendal for alvor har støbt censurvejen for kunst og folkelige bedste digtere på dansk jord, så kommer turen vel til H.C. Andersen snart. Den danske verdensdigter H.C. Andersen, nu racist, facist og nazist, hvis det står til de krænkelsesparate, og Gyldendal anno 2019 skrev, da han nåede til N i sin ABC- Bogen fra 1858:

  1. Neger.

”Sort er en Neger al sin Tid,

Ham kan man ikke vaske hvid”.

Bare vent, Hr. Andersen. Dine digte har en sort fremtid.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Vælgermøde på Vesterbro

Svampebar og kunstcykeltur: Find vej i kunstugens mange muligheder