Sådan så Allégade ud 5. april 2019, da der senest var barnevognsmarch med start på Frederiksberg Rådhusplads. Nu kaldes der nok en gang til samling. Foto: Morten Sylvest-Noer

Barnevognsmarch gentages

2. JUNI. Der er stadig langt mellem de konkrete løfter og løsningsforslag, når det kommer til at forbedre forholdene i landets daginstitutioner. Derfor indkaldes der nu til ny demonstration med start på Frederiksberg Rådhusplads.

NYT FORÆLDREOPRÅB: For mindre end to måneder siden samledes mere end 5.000 borgere til barnevognsmarch med start på Frederiksberg Rådhusplads. Formålet med demonstrationen var at vise den voksende utilfredshed med vilkårene i landets daginstitutioner.

Det lykkedes forældrebevægelsen at få politikere og medier til at debattere minimumsnormeringer.

»Men,« siger Christina Sylvest-Noer, som er initiativtager bag den lokale barnevognsmarch fra Frederiksbergs Rådhusplads, »der er stadig meget langt mellem de konkrete løfter og løsningsforslag. Derfor er det afgørende at holde fast i kravene om ordentlige forholde for både børn og pædagoger landet over. Denne gang kræver vi, at politikkerne forpligter sig til at løse de problemer, som er opstået efter at man i årevis har foretaget nedskæringer på børneområdet.«

Ny march 2. juni

6. april 2019 gik omkring 80.000 frustrerede borgere på gaden landet over i en kamp for minimumsnormeringer i landets vuggestuer og børnehaver.

Demonstrationerne har været med til at sætte minimumsnormeringer på dagsordenen i den nuværende valgkamp. Men ifølge initiativtagerne er man langt fra i mål.

Derfor kalder forældrebevægelsen atter til store protester. Denne gang har man indgået et samarbejde med andre aktører på børne- og familieområdet.

På Frederiksberg planlægges en ny march og demonstration søndag 2. juni. Igen er Frederiksberg Rådhusplads mødested og udgangspunkt for barnevognsmarchen, som ender på Thorvaldsens Plads ved Christiansborg.

»Vores kampagne og den første demonstration dette forår gik over al forventning. Det er meget tydeligt for os, at vi for alvor har fået talt ind i mange af de frustrationer og udfordringer, som familier landet over hver dag slås med, fordi deres børns dagligdag i institutionerne ikke hænger sammen grundet alt for få pædagogiske medarbejdere,« siger Stella Mia Sieling-Monas fra styregruppen i forældrebevægelsen og fortsætter:

»Derfor har vi arbejdet for minimumsnormeringer lige siden, og nu er vi klar med endnu en manifestation af vores krav. Det skal være tydeligt for politikkerne, at denne dagsorden er kommet for at blive, indtil de er villige til at løse problemerne.«

Skal være børnenes valg

Christina Sylvest-Noer supplerer:

»Formålet er at gøre dette folketingsvalg til børnenes valg. Derfor står vi sammen, skulder ved skulder for vores børns skyld. Det er deres liv og hverdag, det handler om. Omsorg, nærvær og kontakt med voksne skal føles og mærkes i børnehøjde. Det kræver tid, ro og ressourcer. Det kræver minimumsnormeringer,« siger hun og tilføjer:

»Vi forældre råber politikkerne op og lover dem, at vores stemmer ved dette valg er vores børns stemmer. Vi ønsker, at de forstår, at tiden er inde til, at de sikrer nogle rimelige vilkår for vores børn. For Danmarks fremtid.«

Barnevognsmarchen fra Frederiksberg Rådhusplads begynder søndag 2. juni kl. 12.00. Marchen indledes med taler, musik og sjov for børnene. Kl. 12.30 er der samlet afgang Christiansborg, hvor man mødes med de andre demonstranter kl. 14.30.

Læs mere om det samlede initiativ og forældreoprøret på hvorerderenvoksen.dk.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Digearbejde omlægger bus 33 fra august

Vælgermøde på Vesterbro