Kunstneren Mie Olise Kjærgaard kan opleves ved en art talk hos Format Artspace i Vendersgade på søndag. PR-foto: Art Week Copenhagen

Svampebar og kunstcykeltur: Find vej i kunstugens mange muligheder

Torsdag 23. maj skydes dette års udgave af Art Week Copenhagen i gang med The Grand Opening Party på Copenhagen Contemporary. Her er alle inviteret til en aften fyldt med kunst, performance, svampebar, dj’s, drinks, mad og taler, der søsætter fire dage i kunstens tegn.

Men ikke kun Copenhagen Contemporary byder ind med særligt program under Art Week. Når først Art Week’en er skudt godt i gang, så står resten af ugen i kunstens tegn med et tætpakket eventprogram med godt 100 særevents – skabt særligt til kunstugen.

»Året igennem arbejder vi på at skabe et interessant program for både publikum og for den faglige scene. Hvert år tager vi udgangspunkt i de aktuelle strømninger og temaer, vi kan identificere på kunstscenen, og i år er der især tre ting, der er fremherskende, og det er idéen om en ny kunstnerrolle, performancekunsten, og kunstgalleriet i den digitale tidsalder. Det er disse temaer, som en del af de mange særarrangementer forholder sig til,« siger programdirektør for Art Week Copenhagen, Christina Wilson.

Christina Wilson er programdirektør for Copenhagen Art Week. Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix

»En kunstuge består af virkelig mange interessante events. Med næsten 100 åbninger, kunstture og faglige arrangementer kan de næsten ikke undgå at overlappe hinanden. Sådan skal det være. Jeg vil selv gerne fremhæve Art Week’s åbningsfest, som løber af stabelen d. 23. maj på Copenhagen Contemporary. Aftenen bliver en fantastisk kombination af Donna Huancas performance, den russiske kunstnergruppe APCHIV, der laver pop-up bar med hjemmelavet svampedrik, og den danske kunstner FOS, der åbner sin nye udstilling i foyeren, som er en blanding af installation, pavillion, arkade og udstillingsvindue. Hele aftenen er der sprøde beats af DJ’s Kasper Marott og Brynjolfur á Heygum,« siger Christina Wilson.

Det omfattende program kan ses på artweek.nu, men her får du et overblik over nogle af begivenhederne:

 

INDRE BY / CHRISTIANSHAVN:

Too Late!
Kunstner: Thierry Geoffroy
Sabsay, Store Strandstræde 19. Tirsdag-fredag kl. 12-18 og lørdag kl. 11-15

Talk med Jim Hobbs om (I)MAGESOUND(S) projektet
Jim Hobbs placerer sine og Andrew Hills egne værker ved siden af historiske og samtidige kunstneres og giver en udvidet forståelse af det filmiske.
SixtyEight Art Institute, Gothersgade 167, torsdag 23 maj kl. 18-20

Christina Wilson i dialog med Mie Olise Kjærgaard
Format Artspace og Ibsens Hotel inviterer til en talk mellem festivaldirektør Christina Wilson og kunstner Mie Olise Kjærgaard i forbindelse med hendes udstilling på hotellet.
Format Artspace i samarbejde med Hotel Ibsen, Vendersgade 23, Søndag 26 maj kl. 15-16

VESTERBRO:

Hverdagen – Hyldest til Hverdagen og åbningsfest
Frederik Næblerød er tilbage i Den Brune Kødby med sin hyldest til hverdagen. Mød ham og oplev værket til åbningsfesten af spisestedet Hverdagen på Onkel Dannys Plads.
Onkel Dannys Plads 9, torsdag 23. maj kl. 15-24

Philosopher’s Mountain
Klara Lilja: soloudstilling og keramikinstallation
V1 Gallery, Flæsketorvet 69, onsdag-fredag kl. 12-18, lørdag kl. 12-16

Samtale mellem Per Bak Jensen og Kristine Kern
I samtalen med leder af Fotografisk Center vil Per Bak Jensen fortælle om sine nye værker på udstillingen Aftenland, om gennemgående tematikker og tråde sin praksis samt om hvilke tanker og refleksioner, der ligger bag billederne.
Galleri Bo Bjerggaard, Flæsketorvet 85, fredag 24. maj kl. 16-17.

NØRREBRO:
Guidet cykeltur mellem udstillingssteder
Cykeltur mellem kunstprojektrum på Nørrebro – i bedste tour de chambre-stil! Billet købes igennem Politiken Plus
Mødested: Ryesgade 5, lørdag 25. maj kl. 11-16

Sound is Matter – the complete series
På hjørnet af Ravnsborggade og Skt. Hansgade præsenteres de otte film i serien Sound is Matter. Lyd og billede tager dig med i en undersøgelse af, hvordan lyden påvirker krop og sind. Kunstner: Anna Samsøe
Videomøllen, hjørnet af Sankt Hans Gade og Ravnsborggade, lørdag 25. maj kl. 22-23

Only Sunshine Available
Kunstnere: Henrik Sørlid og Emil Keller Skousen
SØ Copenhagen, Nordre Fasanvej 234. 24.-26. maj, fredag-søndag kl. 13-16

FREDERIKSBERG:
It is not the end of the world
Kunstner: Superflex
Cisternerne, Søndermarken. Tirsdag-onsdag kl-11-18, torsdag kl. 11-20, lørdag-søndag kl. 11-18

Walk and talk for børn: I ørehøjde med ugler
På en tur gennem Søndermarken i forbindelse med Bloom Festival, zoomes der ind på lyde, fortællinger og detaljer, der kommer til live, når man kommer helt tæt på. Kunstner: Knud Viktor
Museet for Samtidskunst og Bloom Festival, Søndermarken. 25. og 26 maj  kl. 12-12.30

Party Museum
Vær med til ferniseringen af Party Museum – en udstilling af kunstnergruppen APXIV der undersøger festen som en kulturel komponent i vores liv.
Salon 75, Peter Bangs Vej 75. Fredag 24. maj kl. 17-23

ØSTERBRO / NORDHAVN:
Film og Open Studio event: Over One hundred Worthwhile dilemmas
Working atelier og filmvisning, der følger Mie Olise Kjærgaard, som bl.a. bygger store keramiske værker, som hun glaserer med sine figurationer.
Co_temporary, Aarhusgade 120, torsdag 23. maj kl. 16.20

Fernisering og KaPow
Fernisering med fransk-guyanesisk-danske kunstner Tabita Rezaires, efterfulgt af afterparty med den feministiske kunstnergruppe DJ KaPow Collective, som fyrer op for en festen.
Den Frie Udstillingsbygning, Oslo Plads. Fredag 24. maj kl. 17-23

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Nigrum er det latinske ord for farven sort og andre børnerim

Ny udstilling: Mød Rohde i hjørnet sommeren over