Foto: Mia Nyegaard

Ghetto-loven vil presse lavindkomstgrupper ud af København

…Debat

AF Af Mia Nyegaard (R) & Mette Annelie Rasmussen (R)

Henholdsvis Socialborgmester i København & gruppeformand i København

Ghetto-loven: Regeringens ghettolov udskiller en bestemt gruppe mennesker og fratager dem deres hjem, fordi de, ifølge regeringen, DF, Socialdemokraterne og SF bor det forkerte sted, dømt efter et sæt tvivlsomme kriterier. Men loven rammer ikke kun dem, der bor i ghettoerne. Den vil nemlig ramme socialt udsatte og sætte yderligere turbo på en kedelig udvikling, der gør København til en by for de mest velstillede og privilegerede.

Socialforvaltningen i København anviser hvert år omkring 700 boliger via »boligsocial anvisning« til personer med sociale problemer, som delvis kan løses ved, at de får en bolig. Desværre er et stigende antal af de boliger, Socialforvaltningen kan anvise, så dyre, at borgerne i målgruppen ikke har råd til at bo i dem. Samtidig er ventetiden på de boliger, som de har råd til at betale, i løbet af de seneste otte år næsten fordoblet. Som det ser ud nu, vil ghetto-loven konkret betyde, at vi kommer til at få 50 boliger færre, som vi kan tildele socialt udsatte borgere. Derudover vil den betyde, at mange borgere vil skulle genhuses, fordi deres bolig skal sælges eller rives ned, og de mennesker vil så også skulle på jagt efter en af de billige boliger, som København i forvejen skriger efter.

Når man spørger københavnerne, hvordan København skal udvikle sig, er svaret klart: København skal være en mangfoldig by. Byens mange S- og SF-vælgere må være skuffede over, at deres partier har lagt stemmer til en ghetto-lov, der giver meget svære vilkår for, at vores hovedstad fortsat skal være en mangfoldig by med plads til alle.

På Rådhuset må vi administrere bedst muligt efter gældende lov, men vi vil appellere til, at S og SF vil være med til at tage et kritisk blik på en ghetto-lov, der gør det markant sværere at udvikle København som en mangfoldig by.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Victor Borge kom på plads

Gadeidrættens dag på Nørrebro