Til efteråret har Bispebjerg Lokaludvalg planer om at holde debatter, der drejer sig om FN¿s Verdensmål. Til debatterne vil politikkere stille skarpt på Københavns handleplan, når det gælder Verdensmålene. Foto:

Nordvest kaster lys på klimaet med filmfestival

KLIMAFESTIVAL. BIBLIOTEKET holder i samarbejde med Bispebjerg Lokaludvalg ‘KlimaFilmFestival NV’ . Lokaludvalget sætter fokus på klimaet resten af året.

RENTEMESTERVEJ: Klima er i den grad sat på dagsordenen i den offentlige debat. Det spejler sig i valgkampen lige nu, hvor danskerne har givet tilkende, at klimaet er et af de allervigtigste emner, når det gælder Folketingsvalget 2019. Det er en af grundene til, at Bispebjerg Lokaludvalg har arrangeret ’KlimaFilmFestival NV,’ hvor københavnerne kan se vidt forskellige film, der omhandler klimaforandringerne.

Nye film hver uge

Fra 28. maj, hvor festivalen begynder, spilles der en ny ’klima’-film hver uge frem til 22. juni. Tirsdag 28. maj bliver den franske dokumentarfilm ’Home’ vist. Den handler om den skrøbelige natur vist gennem smukke billeder. I filmen bliver det tydeligt, hvordan vi er i gang med at tære på naturens ressourcer. Lørdag 8. juni bliver den amerikanske dokumentar ’Bag it’ vist. Den handler om jordens plastik, og hvordan det skaber problemer for mennesket og kloden. Tirsdag 11. juni vises ’En ubekvem sandhed 1’ med Al Gore, der rejser rundt i verden for at træne klimaforkæmpere. Tirsdag 18. juni bliver to’eren, ’En ubekvemt sandhed 2’, vist. Lørdag 22. juni slutter festivalen af med ’De oprørske oldemødre’. I filmen følger vi Shirley og Hinda, der er vokset op omkring krakket i 1920’erne. De kører rundt på el-scootere i USA og observerer, hvordan arbejdsløse forsørger at holde varmen i billige telte, hvordan supermarkedet er fyldt med varer fra Kina, hvilket driver rovdrift på miljøet. Politikerne hævder, at for at verden skal blive et bedre sted, så skal befolkningen forbruge, forbruge og forbruge. Men de to kvinder er ikke så nemme at narre.

NV fokuserer på klima

Bispebjerg Lokaludvalg har valgt at sætte fokus på FN’s Verdensmål i år. Derfor er Lokaludvalgets ambition at arrangere begivenheder med fokus på Verdensmålene, således at der kan skabes klimadebat mellem Nørrebros beboere.

Filmfestivalen foregår på BIBLIOTEKET på Rentemestervej. Det er gratis at deltage og kræver ingen tilmelding

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Kig forbi: Kastanjevejs Efterskole holder festival 24. maj

Keramikværksted på Vesterbro bliver det største i København