Der har altid været rift om pladserne i keramikværkstedet på Vesterbro, der nu bliver udvidet med 180 kvadratmeter og dermed bliver Københavns største keramikværksted. Arkivfoto: Michael Paldan

Sur 😠 Like 👍

Keramikværksted på Vesterbro bliver det største i København

KERAMISK. Politikerne på Rådhuset har afsat 1 million kroner til udvidelsen af keramikværkstedet på Vesterbro Bibliotek og Kulturhus. Dermed bliver kapaciteten fordoblet og keramikværstedet på Vesterbro bliver det største i København.

VÆRKSTED: Med mudret ler under neglene og harmoni i sindet er der uge efter uge fyldt hus i Keramikværkstedet i Lyrskovgade.

Her i Vesterbro Bibliotek og Kulturhus er der 400 faste brugere om året, og flere end 1500 står på venteliste for at komme ind og gøre ler til kander, kopper og kunst.

Med en million kroner har politikerne på Københavns Rådhus imidlertid besluttet at flere skal have del i de store ler-leges glæder.

Det er planen, at der fra 1. juli i år er plads til dobbelt så mange brugere.

Dobbelt op på det hele

Arealmæssigt vokser keramikværkstedet fra 200 til 380 kvadratmeter, men også antallet af brugere og antallet af åbne timer bliver nærmest fordoblet.

Det betyder at værkstedet i Lyrskovgade bliver det markant største keramikværksted i København.

Indretningen af de nye faciliteter går i gang allerede nu og det glæder daglig leder af Vesterbro Bibliotek og Kulturhus, Lars Becher.

»Det er meget glædeligt, at vi nu kan realisere planerne om at udvide keramikværkstedet hos Vesterbro Bibliotek og Kulturhus. Med den kommende udvidelse bliver der plads til 800 faste brugere, samtidig med at værkstedet får bedre undervisningsfaciliteter, der giver mulighed for, at mange flere københavnere udover de faste brugere kan prøve kræfter med keramik. Dermed kan vi imødekomme en langt større andel af den efterspørgsel på at arbejde med keramik, som vi i øjeblikket oplever hos københavnerne«, lyder det i en pressemeddelelse fra Lars Becher.

Keramisk døgnåbent

Foruden de mange flere værkstedspladser er nye værkstedsfunktioner og en markant udvidelse af åbningstiden også en del af udvidelsen.

»Vi installerer et nyt låsesystem, der giver brugerne adgang til værkstedet i alle døgnets 24 timer om ugen. Det betyder konkret en udvidelse af den samlede åbningstid på 10 timer i døgnet, så værkstedet altid har åbent. Den fleksibilitet har været efterlyst hos brugerne, så keramikkreativiteten ikke længere skal tage hensyn til, at den øvrige del af Vesterbro Bibliotek og Kulturhus lukker ned«, siger Lars Becher.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

René Mølskov

Om journalisten René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

Nordvest kaster lys på klimaet med filmfestival

Plan for Nordre Frihavnsgade: Færre gennemkørende biler i fremtiden