Den gamle fabriks tre bygninger til venstre på fotoet skal ombygges til boliger, mens Vestre Vævesal og Varmehuset nederst til højre rives ned, hvorefter der skal bygges nyt. Illustration: Tårnbyhuse

Plyssen skal ombygges til almene boliger

BOLIGPROJEKT. Den almene boligorganisation Tårnbyhuse vil ombygge og nybygge den gamle plyds- og møbelfabrik på Amager Strandvej til 142 almene boliger, lige ned til Kastrup Strandpark. Bygge- og ejendomsudvalget har godkendt at sætte planarbejdet i gang.

TÅRNBY: En del af Plyssen, som den tidligere plyds- og møbelfabrik på Amager Strandvej kaldes, ser ud til at få lov til at genopstå som almene boliger. I mange år var planen ellers at rive den gamle fabrik ned.

Byggeprojektet kommer fra den almene boligorganisation Tårnbyhuse og var 7. maj til behandling i Tårnbys Bygge- og ejendomsudvalg.

Her blev det godkendt at sætte arbejdet med udarbejdelse af en lokalplan i gang.

I byggeprojektet skal Vestre Vævesal og Varmehuset lige nord for rives ned. Her skal i stedet bygges syv nye punkthuse på fire etager, dog viser visualiseringerne mulighed for at bygge i op til syv etager. (Artiklen fortsætter under billedet)

Illustration af det kommende byggeri set fra Saltværksvej: Mangor & Nagel Arkitekter

Forhuset, Østre Vævesal og Garnlageret skal derimod bevares og ombygges til boliger, og det fremgår af skitseprojektet, at der kan bygges yderligere en etage ovenpå Forhuset og Garnlageret, samt at Østre Vævesal kan opdeles, så der kommer en sti ned gennem vævesalen.

Derudover kan der indrettes en dagligvarebutik til områdets lokale forsyning.

Går først i gang i 2023

Realisering af projektet ligger ikke lige om hjørnet, fordi forskellige lejemål i bygningerne endnu har en løbetid på to år.

I dag holder Ungdommens Uddannelsesvejledning til i Forhuset, Østre Vævesal huser i dag en del af Tårnby Kommunes Hjemmepleje, og Garnlageret har siden 1996 dannet rammen om udstillingstedet Plyssen. Vestre Vævesal rummer i dag en gokartbane.

Kommunen forventer, at arbejdet kan sættes i gang 1. januar 2023.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Nyt mærke: Genfind jernhesten

Nu skal der andre bolde på holdet