Bedre plads til cykler, mere grønt og færre spor til biler. Det er ønsket blandt politikerne på Københavns Rådhus. Arkivfoto: Martin Sørensen

Like 👍

Politisk ønske om tosporet Strandboulevarden

Politikerne i teknik- og miljøudvalget ønsker, at Strandboulevarden skal indskrænkes til to spor mellem Nordre Frihavnsgade til og med Fridtjof Nansens Plads, så der kan være mere grønt på den del af vejen.

Byudvikling: På Strandboulevardens nordlige ende mellem Nordre Frihavnsgade og Løgstørgade bliver der for tiden skabt en mere grøn boulevard, der både skal samle vand ved regnskyl og gøre boulevarden mere rekreativ.

Som det ser ud nu, stopper den grønne boulevard ved Nordre Frihavnsgade, men et politikerne i teknik- og miljøudvalget er gået sammen om et ønske om et indsnævre boulevarden mellem frihavnsgaden og Fridrof Nansens Plads fra tre til to spor til biler, så den også kan blive grønnere i den ende.

»Det er et forslag, der er stillet efter dialog med borgerne,« siger medlem af teknik- og miløudvalget Klaus Mygind (SF), som stod bag forslaget.

»Der er plads i gaden til mere grønt, der er ikke så meget trafik,« siger han.

Beboere kan være med

Modsat den nordlige del af Strandboulevarden er der ingen konkrete planer og dermed heller ingen penge sat af til rekreative grønne områder på den sydlige del af Strandboulevarden.

Da beboere langs boulevarden har været engagerede i vejens udvikling, forestiller han sig, at flere boligforeninger kan komme på banen og være med til at udfylde noget af det indhold, som der skal være.

I første gang har et enigt udvalg bedt embedsmændene om at komme tilbage med en plan for, hvordan det kan lade sig gøre.

Samtidig skal der indarbejdes en cykelsti i hele strækningen, og der skal være en plan for den kollektive trafik på boulevarden.

Selvom den konservative Jakob Næsager ikke stemte imod forslaget, er han alligevel skeptisk.

»Det forudsætter nogle penge, så det er lidt som en tom demonstration. Vi vil gerne være med til at se på det, men vi skal også se på fremkommeligheden. Det er ærgerligt, hvis trafikken flytter over i sidegaderne,« siger han.

Klaus Mygind erkender, at den politiske vilje ikke er nok. Københavns Kommune har måtte stoppe mange projekter på grund af det statslige anlægsloft.

Men han fremhæver samtidig, at det skal undersøges, om det kan gøres forholdsvis billigt i første omgang, så kan der skabes mere indhold på boulevarden hen ad vejen.

Cykelstier og p-pladser

I forvejen skal der etableres cykelsti på strækningen mellem Nordre Frihavnsgade og Fridjof Nansens Plads.

Den skulle være anlagt allerede i år, men er udskudt til næste år på grund af anlægsloftet.

Politikerne håber, at der dermed kan komme en samlet løsning med både færre bilspor, flere grønne områder og cykelsti i en samlet løsning.

»Det er vigtigt, at en ændring af Strandboulevarden ikke kommer på tværs med ønsket om en cykelsti,« understreger de radikales Mette Annelie Rasmussen.

Konservative og Liberal Alliance ønsker derudover, at forvaltningen frem mod budgetforhandlingerne fremlægger et forslag til, hvordan der kan etableres parkeringspladser på Strandboulevarden fra den 1. januar 2020.

På vegne af borgerne har Østerbro Lokaludvalg gennem mange år kæmpet for en mere grøn boulevard og cykelstier.

Formand for lokaludvalget Allan Marouf glæder sig dermed over den politiske beslutning i denne uge.

»Jeg glæder mig til at se løsningen med Strandboulevarden. Vi skylder børnene, at de kan køre trygt på cykel. Fra lokaludvalgets side er det vigtigt for mig at sige, at vi ønsker cykelsti i begge retninger,« siger han.

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Begravelse uden religiøse elementer

Nyt mærke: Genfind jernhesten