Trioen, bestående af (fra venstre mod højre) Jakob Buhl Vestergaard, Kasper Kolding og Jesper Monrad, skal have mange bolde i luften, hvis det skal lykkes at rejse den nødvendige kapital, der kan gøre FIF Håndbolds herrer til et etableret 1. divisionshold. Foto: Bo Børresen

Haha 😆 Elsker 😍 Like 👍

Nu skal der andre bolde på holdet

FIF HÅNDBOLD. FIF’s bedste håndboldherrer sikrede sig fornylig oprykning til 1. division. I modsætning til for to år siden har klubben i sinde at bide sig fast i landets næstbedste række. Det skal en driftig trio af erhvervsledere hjælpe med til.

HÅNDBOLD: 22 kampe og 22 sejre. FIF’s herrer kan se tilbage på en enestående suveræn sæson i 2. division. Og så alligevel ikke …

Suveræn, jo. Men faktisk ikke enestående. For man skal ikke mere end to år tilbage for at finde en tilsvarende overlegen FIF-præstation i 2. division. Dengang blev det til 24 sejre i 24 kampe.

Den efterfølgende sæson i 1. division hører til gengæld ikke til blandt højdepunkterne i den stolte Frederiksberg-klub. Tværtimod. FIF’erne fik kærligheden at føle i landets næstbedste række, vandt blot én ud af 26 kampe og rykkede retur til 2. division med et brag.

Med til fortællingen om den store nedtur hører, at FIF efter oprykningen i 2017 mistede holdets seks-syv stamspillere i sommerpausen. Sæsonen i 1. division var således dømt til at gå galt for oprykkerne.

Vil etablere sig

Den historie ønsker ingen i FIF Håndbold skal gentage sig. Tværtimod har man et fromt ønske om at etablere sig i 1. division. Det koster penge at bide sig fast, og de penge skal en trio bestående af tre tidligere FIF-spillere og nuværende erhvervsfolk skaffe.

Den driftige trio består af Jakob Buhl Vestergaard (vicedirektør ved Det Danske Filminstitut), Kasper Kolding (økonomi- og it-direktør i Dansk Kabel TV) og Jesper Monrad (salgschef hos Paul Mitchell Danmark og indtil for nylig sportslig ansvarlig i FIF).

FIF Håndbold har indgået en aftale med de tre for at sikre den fornødne fokus og arbejdskraft og de nødvendige ressourcer. Trioen skal varetage det økonomiske og administrative ansvar for FIF’s herre-elitehold (kaldet FIF Elite).

Egen avl og synlighed

FIF Elite er indtil videre en administrativ og økonomisk selvstændig enhed i klubben.

»Ambitionen er at styrke elitemiljøet på herresiden, så FIF’s 1. herrer kan etablere sig som tophold i 1. division inden for en kort årrække,« siger Jakob Buhl Vestergaard og tilføjer, at man allerede mærker en stigende tilskuermæssig opbakning. Således var der for nylig 200 betalende tilskuere til en pokalkamp en mandag aften mod Team Sydhavsøerne.

Arbejdet skal ske med stærk forankring i klubben, garanterer Jesper Monrad:

»FIF har en af de bedste ungdomsafdelinger i Danmark. 1-2. herretruppen skal være en naturlig forlængelse af ungdomsarbejdet og et forbillede for de unge. En væsentlig del af 1. og 2. holdsspillerne skal således være ’af egen avl’, og synlige og deltagende i forhold til resten af klubben,« siger Monrad.

Garanterer personligt

Økonomisk set sikrer aftalen, at FIF Håndbold støtter herre-eliteholdene på samme niveau de næste to sæsoner. Herefter vil klubbens støtte blive nedtrappet. De nødvendige ekstra ressourcer skal FIF Elite således selv skaffe.

»Og hvis det mod forventning ikke lykkes os at rejse den nødvendige kapital, så går Kasper Kolding og jeg personligt ind og lægger resten af pengene,« lover Jakob Buhl Vestergaard.

Selvom FIF rykkede op fra 2. division med maksimumpoint, så er springet til 1. division stort. Målet for den kommende sæson er derfor først og fremmest overlevelse i 1. division. Overlevelsen og den generelle udvikling af herreelitehåndbolden i FIF skal sikres ved hjælp af fire hovedpunkter:

Økonomien skal styrkes. Det samme skal elitetræningsmiljøet. Overgangen fra ungdomsspiller til senior skal lettes, og så skal der skabes et positivt og stabilt miljø omkring FIF’s 1.-2. holdstrup.

Skal skaffe 300.000

Om ønsket om en styrket økonomi siger Kasper Kolding:

»Som attraktiv københavnerklub er FIF begunstiget af at have relativt let ved at tiltrække spillere. Men det gøres ikke uden ekstra penge. Overlevelse i 1. division kræver formentlig, at vi skaffer 300.000 kroner i sponsorstøtte fra samarbejdspartnere og i entréindtægter med videre. Og et etableret 1. divisionshold koster endnu mere. Dette arbejde er i fuld gang,« understreger Kasper Kolding.

Jesper Monrad betoner vigtigheden af et stærkt træningsmiljø samt overgangen fra ungdomsspiller til senior:

»Det etablerede elitetræningsmiljø skal fastholdes og styrkes. FIF skal være attraktivt for ambitiøse spillere, og så skal der fokus på den svære overgang fra ungdomsspiller til senior. Det skal ske ved at tage hånd om den enkelte spiller og ved at skabe bånd mellem herreseniortruppen og de unge – blandt andet via fællestræninger og hjælpetræner-funktioner. Og så skal der gøres plads til, at de nye talenter i en overgang kan indgå på et talentfuldt 2. hold, der som minimum placerer sig i toppen af 3. division.«

Kontinuitet

Kasper Kolding fremhæver, at dansk elitehåndbold i høj grad handler om relationer:

»Vi skal have skabt et positivt, attraktivt og stabilt miljø omkring 1.-2. holdstruppen. Mange af vores spillere kan tjene penge ved at skifte til andre klubber, men FIF skal vedblive at være et positivt tilvalg. Vi har stor fokus på at fastholde eksisterende spillere og sikre kontinuitet i truppen. I modsætning til for to år siden, er det lykkedes at holde på samtlige stamspillere. Alle har givet håndslag på at fortsætte.«

Dertil har FIF fået tilgang af indtil videre tre spillere. Det drejer sig om målmanden Thomas Matic, der er skiftet fra Lindesberg IF i den næstbedste svenske række, højrebacken Mads Vejby Hansen fra Køge Håndbold samt playmaker Brian Ankersen, der senste har spillet i SG Köndringen i den tyske 3. bundesliga.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Bo Børresen

Om journalisten Bo Børresen

Jeg har været journalist på en række københavnske lokalaviser siden 2001 og skrevet om stort og småt på Frederiksberg og i Valby og Sydhavnen.

Plyssen skal ombygges til almene boliger

Forfatter går i dialog med afdød mor