Ny skolegård og byrum er på vej på Vodroffslund, hvor Skolen ved Søerne ligger. Foto: Heidi Engelund

Klar til august: Ny skolegård og byrum ved Skolen ved Søerne

PÅ VEJ. En bid af Vodroffslund med gamle træer er ved at blive forvandlet til skolegård og byrum, der forventes at stå klar til august.

Vodroffslund: Det har ikke været uden beboernes protester, at Skolen ved Søerne har fået grønt lys til at udvide skolegården, hvor der samtidig bliver lavet et byrum.

Flere beboere i Vodroffslund har i de sidste par år protesteret mod ideen om, at den lille grønne lund med gamle træer blev inddraget i projekt ’skolegård og byrum’, da de var bekymrede over tabet af den lille lund, men også at skolegården rykkede lidt for tæt på privatlivet.

Nu er projektet i gang og området ved den lille lund er i øjeblikket indhegnet i selskab med skolegården, som er blevet gravet op.

Læring og leg

Står man og kigger ind gennem hegnet til Skolen ved Søerne så kan det godt være lidt svært at se, at her kommer en ny skolegård og byrum. Men det hele skulle gerne stå klar til brug i august, og bliver indviet i løbet af efteråret.

Skolen kan se frem til en moderne skolegård med muligheder for læring og leg. Der kommer nye lege- og læringsmiljøer, nye legeredskaber, et klatretårn, en hævet terrasse og nyt hegn om boldbanen.

Områdets beboere kan se frem til et større byrum, der om dagen er skolegård, men efter skoletid bliver det forvandlet til et byrum, da mure og hegn mod Carl Plougs Vej fjernes. Det betyder, at den lille lund ved Vodroffslund bliver en del af skolegården og byrummet.

Lige som andre steder på Frederiksberg så tænkes klimaløsninger også ind i det nye område, der sikres bedre mod oversvømmelser, da et stort underjordisk bassin graves ned for at opsamle regnvand.

 

En klassisk løsning

Den nye borgmester Simon Aggesen (K) glæder sig over projektet og siger:

»Det er en klassisk Frederiksbergløsning, hvor vi i et og samme projekt tilgodeser flere hensyn, elevernes læring, behovet for rekreative mødesteder samt effektiv klimasikring. Jeg tror og håber, at den nye skolegård vil bidrage til en endnu bedre skoledag for elever og medarbejdere, og at beboerne i området bliver glade for det nye mødested og den øgede klimasikring.«

Også formanden for Undervisningsudvalget, Michael Vindfeldt (S) ser frem til de nye skolegård.

»Vi indretter vores skoler og deres udearealer på en måde, så de understøtter elevernes læring, trivsel og udvikling. Vækstværket giver masser af gode muligheder for eleverne til at lære både teori og praksis samtidig med, at de oplever glæden ved at få tingene til at gro.«

I dialog med naboerne

En dialog med naboerne har været i gang i forbindelse med projektet, fortæller formanden for By- og Miljøudvalget, Jan E. Jørgensen (V).

»Det er vigtigt for os, at ændringerne sker på en nænsom måde, så naboerne ikke oplever unødig gene. Vi har haft en grundig dialog, som har medført flere støj- og lysdæmpende foranstaltninger, så vi tager det nødvendige hensyn til beboerne«.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Tag børnene med til afrikansk dans

FEATURE: Istedgade fra ende til anden (4.del)