Maraton fra dengang far var ung. Startlinjen i København i 1982. Foto: Copenhagen Marathon

Jubilæum: Det 40. københavnske maraton finder sted søndag

Så sker det igen, og det bør ærlig talt ikke komme bag på dig. Søndag den 19. maj holdes Copenhagen Marathon for 40. gang.

Det er dermed en københavnsk begivenhed, som er ved at træde ind i de voksnes rækker. Det første løb var i 1980, hvor 990 løb. Noget af en forandring i forhold til 2019, hvor mere end 13.000 deltagere er tilmeldt. Det er ny rekord.

I 1980 var det løbernes familier, som kiggede på. I weekenden forventes mere end 100.000 tilskuere.

Løb er en særlig sportsgren, i og med de professionelle og motionister deltager i det samme maraton, således også i år.

Måske skal du løbe med? Måske er du med som deltager? Eller også vil du bare gerne vide, hvor løbet finder sted. Så du ved, hvor du i hvert fald ikke skal hen – og i hvert fald ikke passere med din bil, hvis du ellers har sådan et køretøj.

Start og mål er på Islands Brygge, og ellers løbes der gennem Indre By, Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg og Vesterbro. Se ruten her:

Telenor Copenhagen Marathon: Interaktivt rutekort

Oplev Telenor Copenhagen Marathons interaktive rutekort og gå på opdagelse i de mange underholdningstilbud på ruten.

Udvalgte steder på ruten er der noget ekstra i vente for publikum:

Ved Blox i Indre By er der en DJ, som sætter en festlig stemning, og løbet kan følges live på en storskærm.

På Øster Allé på Østerbro er der en særligzone for familier.. Her sørger Jacob Riising for underholdningen sammen med maratonekspert Maria Sig, og sammen kommenterer de to løbet. Der vil ligeledes være hoppeborg, ansigtsmaling, madboder og gratis kaffe, og så kommer løberne forbi to gang.

I Stefansgade nærmer løberne sig de 26 kilometer. Her vil der være masser af musik og underholdning til glæde for både løbere og tilskuere.

Lige ved Dronning Louises Bro holder løbefællesskabet NBRO traditionen tro en kæmpe fest. Det er stedet, hvis man vil opleve den unikke maratonstemning, som giver både løbere tilskuere kuldegysninger.

Frederiksberg Allé er et oplagt sted at stille sig. Alléen er i dagens anledning indhyllet i Dannebrog, og det er altid et højdepunkt for løberne. Cirka midt på Frederiksberg Allé finder du også FIF Cherring zone, som sørger for ekstra god stemning, mens der på Frederiksberg Runddel vil være friske samba rytmer og dans ved Toscana Samba.

På Frederiksberg Rådhusplads vil der være masse af livemusik ved START Frederiksberg, som stiller op med et Big Band. I løbet af dagen vil der være forskelige solister, der optræder sammen med bandet.

Ved KIHOSHK på Sønder Boulevard sørger musikforeningen Vesterbro og KIHOSHK for at holde en ordentlig maratonfest. Her vil en DJ sørge for musikken, og der vil være mulighed for at købe kaffe og lignende nyde den gode loungestemning, mens de mange løbere løber forbi.

Starten går klokken 9.30 fra Islands Brygge, hvor deltagerne også løber i mål efter de 42,195 kilometer. Arrangør af løbet har gennem alle årene været Østerbro-klubben Sparta.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

VM i foredrag: Er du den næste store valbytaler?

Korfusion holder koncert i Skelgårdskirken