To er anholdt i forbindelse med uroen 14. april. Foto: Gonzales Photo Kenneth Nguyen/Ritzau Scanpix

To personer anholdt for uro på Nørrebro

BLÅGÅRDS PLADS: Københavns Politi har foretaget anholdelse af to mænd på henholdsvis 18 og 26 år, som er sigtet for at have deltaget i urolighederne omkring Blågårds Plads søndag 14. april. Det oplyser Københavns Politi.

Den 18-årige mand er sigtet for vold mod tjenestemand (straffelovens § 119), grov vold (§ 245), grov forstyrrelse af den offentlige ro og orden (§ 134a) samt for at overtræde maskeringsforbuddet (§ 134b).

Den 26-årige mand er sigtet for vold mod tjenestemand (§ 119), grov vold (§ 245) og grov forstyrrelse af den offentlig ro og orden (§ 134a). Begge er blevet fremstillet i dommervagten, hvor den 18-årige blev varetægtsfængslet i 13 dage, mens den 26-årige blev løsladt.

Anklagemyndigheden har kæret løsladelsen til landsretten. Urolighederne 14. april opstod omkring Blågårds Plads i kølvandet på en demonstration og bredte sig derfra til andre dele af Nørrebro. Københavns Politi har siden urolighederne iværksat en massiv efterforskning for at identificere de ansvarlige bag. Den efterforskning pågår fortsat, og politiet forventer derfor at foretage flere anholdelser i relation til urolighederne i den kommende tid. 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Brumleby-forfatter udgiver bog uden ord

Københavns iskonge bliver social i Tivoli