Brøndbys cheftræner Martin Retov, Kevin Mensah , Jens Martin Gammelby og FC Midtjyllands Jakob Poulsen, Erik Sviatchenko og cheftræner Kenneth Andersen deltager i pressemødet inden pokalfinalen i Parken. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Fodbold: Brøndby og Midtjylland mødes i pokalfinalen i Parken store bededag

Pokalfinalen spilles i Parken kristi himmelfartsdag, det er lige så sikkert som amen i kirken. Det troede du måske, men sådan forholder det sig ikke altid. I år spilles pokalfinalen i Parken store bededag. Dette skyldes, at kristi himmelfartsdag i år falder for sent i forhold til fodboldsæsonen, derfor er den rykket en helligdag tilbage i kalenderen, nemlig til store bededag.

Så det er i morgen, fredag 17. maj, at Brøndby IF og FC Midtjylland mødes i pokalfinalen klokken 17 i Parken.

Og det er faktisk ikke første gang, at pokalfinalen er rykket fra den næsten – undskyld udtrykket – hellige dag. Frem til 00’erne var der ingen slinger i valsen, men flere gange de senere år er pokalfinalen flyttet fra kristi himmelfart, senest i 2014, hvor FC København tabte 2-4 til AaB i finalen, der blev spillet torsdag inden helligdagen, store bededagsaften. Men der var vist ingen hveder i Parken ved den lejlighed.

De to klubber, som spiller i Parken i morgen, har virkelig noget på spil. Efter Brøndby var tæt på at blive danske mestre i fjor, har det været en skuffende sæson i Superligaen, hvor placeringen måske ikke rækker til europæisk fodbold. Dermed kan en pokalfinalesejr være billetten til Europa.

FC Midtjylland blev mestre sidste år for anden gang i klubbens historie. I år er guldet i Danmarksturneringen forlængst placeret hos FC København, men med pokalfinalen er der en mulighed for at sikre sig en titel. Og ulvene fra den jyske hede må være sultne, for den ambitiøse klub har endnu ikke vundet pokalturneringen.

Det har Brøndby derimod, hele syv gange tidligere, senest i fjor. Med en ottende sejr vil de udligne rivalerne fra FC Københavns antal. Det i sig selv er en stor motivation. Så der er lagt op til en spændende og intens kamp i Parken.

Den mest vindende klub i pokalturneringen er i øvrigt aarhusianske AGF med ni titler. Og så skal vi da også lige have med, at B.93 har vundet turneringen en enkelt gang, nemlig i 1982, da det blev til en sejr over B.1903, der senere var med til at skabe FC København.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Istegade. Foto: René Mølskov

FEATURE: Istedgade fra ende til anden (1. del)

S-kandidat »ufortrødent« i valgkamp med mistillid fra sin kreds