I dag skal kommunen godkende, hvis et barn skal begynde senere eller tidligere i børnehaveklassen, men SF og S vil gerne gøre det mere fleksibelt. Arkivfoto: Martin Sørensen

Borgmester: God idé med sen skolestart

Det skal være op til forældrene og ikke kommunen, hvis barnet skal begynde senere i skole. Det mener SF, der bakkes op af skoleborgmesteren.

Det skal være op til forældrene og børnehaven og ikke kommunen at afgøre, om et barn skal blive et år mere i børnehaven, inden det begynder i skolen.

Det mener SFs formand Pia Olsen Dyhr, der her i valgkampen er kommet med et udspil om senere skolestart. Forslaget bliver bakket op af alle de røde partier samt Alternativet og bliver – lover partierne – en realitet, hvis de kan danne regering. Nuvel.

På Københavns Rådhus er den ansvarlige borgmester Jesper Christensen (S) positiv over for forslaget, som i øvrigt er en del af Socialdemokratiets velfærdsudspil.

København har oplevet en svag stigning i børn, der udsætter skolestart og kommunen har et højere antal af børn, der starter senere, end for eksempel Roskilde. Det viser tal fra TV2.

»I København har vi flere børn, der starter sent, og det er ikke noget problem. Jeg mener, at det er vigtigt, at der er en dialog mellem forældre, børnehave og skole og at de børn. der har brug for det, kan starte senere,« siger børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S).

I 2009 blev børnehaveklassen gjort obligatorisk og en del af undervisningspligten.

Som hovedregel skal børn begynde i skole i det kalenderår, hvor de fylder seks år. Men som reglerne er i dag, er det op til kommunen at afgøre om barnet må starte senere, men S og SF vil altså gerne lave det om, så det i højere grad er op til børnehaven og skolen at afgøre, om barnet er parat til at begynde i skole.

Jesper Christensen mener ubetinget, at det er bedre at vente, hvis man ikke er klar.

»Det kan være fatalt, hvis et barn starter for tidligt i forhold til modenhed. Og derfor er det for nogle børn godt at vente med at starte i skole, til barnet er mere modent,« siger Jesper Christensen (S).

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Ren By: Smid cigaretskod i skraldespanden

Istegade. Foto: René Mølskov

FEATURE: Istedgade fra ende til anden (1. del)